La Fundació UAB

Evacuació del centre

En cas d'evacuació

 • L'ordre d'evacuació únicament la pot donar el Cap d'Emergència.
 • L'Equip d'Alarma i Evacuació dirigeix l'evacuació, per tant, heu d'atendre sempre les indicacions d'aquest personal, que us dirigirà al punt de trobada exterior.
 • Evacueu l'edifici de dalt a baix, és a dir, començant per les plantes més altes i a continuació les més properes al carrer.
 • En sentir el senyal acústic, deixeu immediatament el que esteu fent i procediu a evacuar.
 • No us entretingueu.
 • No agafeu carpetes, bosses de viatge o d'esport, maletes, maletins o altres complements voluminosos.
 • Respecteu i seguiu la senyalització d'emergència.
 • No utilitzeu els ascensors.
 • Mantingueu la calma, no correu, no jugueu ni feu bromes i no intenteu sortir abans dels que van davant vostre.
 • No obstaculitzeu cap de les sortides de l'edifici.
 • Un cop fora de l'edifici, no torneu a entrar-hi mentre duri l'estat d'emergència i quedeu-vos en el lloc de concentració fins que el personal d'emergència us doni instruccions.
 • No obstaculitzeu els accessos externs, per tal que puguin actuar els cossos operatius externs.

Punts de trobada exteriors

Hi ha 2 punts de trobada en dies laborables durant la jornada habitual (de 9 a 18 hores):
 • Jardí de l'entrada principal (St. Antoni M. Claret/St. Quintí): persones que treballen o que es trobin en els soterranis i en la planta baixa. Reponsable: Xavier Vaquerizo o els seus suplents.
 • Jardí de l'entrada per l'Hospital: persones que treballen o que es trobin en les plantes primera, segona, tercera i quarta, a més de les aules del passadís interior i de la zona d'estudiants de l'ala sud de la planta baixa. Responsable: Marta de los Ríos o els seus suplents.

Els caps de setmana, festius, o els dies laborables (de 8 a 9h., i de 18 a 22 h.), tenim un únic punt de trobada: Jardí de l'entrada principal.

En cas d'emergència i/o activació de l'alarma d'evacuació, donat que disposem de pocs membres de l'equip d'emergència, cal prioritzar l'evacuació i donar l'avís als cossos operatius externs, si s'escau.El centre disposa de nombroses sortides. A continuació s'anomenen les possibles vies d'evacuació per plantes:

Es disposa de dues sortides d'emergència a la banda nord i sud de la Biblioteca.

Sortida Sud: per aquesta zona surten tots els usuaris de la part sud.
Sortida Nord: per aquesta zona surten tots els usuaris de la part nord.
Sortida Centre: per aquesta zona surten els usuaris del cos central, banda sud i nord de la biblioteca, utilitzant la sortida principal d'accés habitual a la biblioteca. En aquest cas, la sortida a l'exterior serà mitjançant la utilització de l'escala de comunicació central.


Tant a la zona nord com a la zona sud, no disposen estrictament de sortida directa. Cal utilitzar l'escala d'accés a la planta baixa per accedir a la sortida més propera. Aquestes zones són de molt baixa ocupació.

Escala Sud: surten mitjançant l'escala vers la planta baixa.
Escala Nord: surten mitjançant l'escala vers la planta baixa.

Sortida Òptica, zona sud: dona sortida als usuaris de la botiga.
Sortida Cafeteria, zona nord: dona sortida als usuaris de la cafeteria. Disposen, a més, d'una segona sortida per l'interior de la cafeteria.
Sortida Centre Sud anterior: sortida d'ús exclusiu d'emergència d'1,5m d'amplada. Dona sortida als alumnes de la zona.
Sortida principal: disposa de tres sortides, una d'utilització habitual i dues al costat d'ús exclusiu en cas d'emergència. La principal és de 1,6 m d'amplada i les laterals cadascuna de 0,85 cm. Dona sortida als usuaris de la zona central i als alumnes de la zona nord.

En aquesta planta es disposa de nombroses sortides.

Sortida principal Jardí-Hospital: hi ha tres sortides de 0,8 m d'amplada.
Sortides laterals: es disposen a dues bandes del passadís central que dóna sortida des de l'Aula Magna, de 0,75 cm d'amplada.
Sortida Ala Sud: d'ús exclusiu d'emergència de 0,9 m d'amplada.
Sortida Ala Nord: d'ús exclusiu d'emergència de 0,9 m d'amplada.
Sortida Central Lateral-Sud: en aquest espai surten els ocupants de l'ala nord i el cos central.

Aquesta planta no té sortida directa a l'exterior. S'utilitzen les escales per a l'accés a la primera planta per sortir de l'edifici utilitzant la sortida centre lateral sud i centre lateral nord.

No existeix sortida directa al carrer, i es considera com a sortida alternativa l'existent a la zona centre mitjançant la utilització de l'escala de comunicació.

Com a sortida principal es consideren les existents a la primera planta a les zones sud i nord.

Al no disposar de sortida directa, s'haurà d'utilitzar l'escala de comunicació vers la primera planta i utilitzar les portes existents en aquesta.

SoterraniPlanta primera