Responsabilitat Social Universitària

Prevenció i Promoció de la Salut

Projecte SITLESS

SITLESS és una iniciativa finançada per la Comissió Europea dins del marc del programa Horizon 2020 amb la participació de set institucions de sis països diferents.

Aquest assaig clínic multicèntric avaluarà l'efectivitat d'una intervenció per reduir el comportament sedentari en persones grans. Es compararan 3 branques:

  • Grup d'intervenció d'exercici físic complementat amb estratègies d'autocura.
  • Grup d'intervenció amb exercici físic sol.
  • Grup de control amb tractament habitual.

Més informació sobre el projecte

Estudi AEQUALIS

L’estudi AEQUALIS pretén reduir les desigualtats en salut mitjançant una intervenció que promou l’autocura, l’alfabetització per a la salut i el capital social en persones grans que viuen en zones urbanes socio-econòmicament desfavorides.

Es tracta d’un assaig clínic pragmàtic, aleatoritzat, controlat i obert que es realitzarà en centres d’atenció primària mitjançant una intervenció grupal setmanal de 12 sessions durant 3 mesos.

Més informació sobre el projecte

Estudi NESTORE

NESTORE és un projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, que té com a objectiu desenvolupar un sistema de coaching personalitzat, multidimensional i innovador per donar suport a l'envelliment saludable a través de les accions següents:

  • Generant i mantenint la motivació per prendre el control de la salut
  • Suggerint consells de nutrició saludable i activitat física, així com d'interacció social, per prevenir el deteriorament i mantenir la qualitat de vida.

La finalitat principal és desenvolupar NESTORE com un entrenador i un amic que puguin oferir suport a les persones grans a través de les dimensions física i emocional.

Més informació sobre el projecte
Consulta la pàgina web de NESTORE

Estudi LOMAPT

LO-MAPT és un estudi per a la prevenció del declivi cognitiu en persones grans amb un índex baix de DHA/EPA en cèl·lules vermelles. L'objectiu és demostrar l'eficàcia d'una intervenció de 18 mesos amb suplements d'omega 3 (DHA+EPA) en el deteriorament cognitiu de persones grans amb nivells baixos de DHA i EPA i queixes subjectives sobre pèrdua de memòria o antecedents familiars d'Alzheimer.

L'estudi està liderat pel Gérontopole i l'Hospital de Toulouse, i la coordinació tècnica va a càrrec de la Fundació Salut i Envelliment UAB.

Més informació sobre el projecte

Projecte Aptitude

El projecte Aptitude, finançat pel programa europeu Poctefa, té com a objectiu desenvolupar a la zona transfronterera dels Pirineus (França-Espanya-Andorra) accions per prevenir la dependència de les persones grans mitjançant la creació d’una xarxa d’experts per promoure l’atenció, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia.

Més informació sobre el projecte
Consulta la pàgina web d'Aptitude