La Fundació UAB

Serveis

En el sector dels serveis, formen part de la Fundació UAB Congressos i Esdeveniments UAB Campus, el Centre de Serveis Plaça Cívica, Casa Convalescència, Vila Universitària, l'Hospital Clínic Veterinari i la Fundació Autònoma Solidària.Comercialitza l'oferta UAB Campus, i s'encarrega d'assessorar, organitzar i coordinar les activitats que es duen a terme en els diversos campus de la UAB: congressos, convencions i reunions de tot tipus, presentacions de producte, actes socials, activitats a l'aire lliure (Outdoor), i també campus d'estiu i activitats de lleure. Així mateix, col·labora en l'organització de les activitats que els membres de la comunitat uiversitària desitgin celebrar fora dels campus de la UAB.

Anar a la web

El projecte Alumni UAB s’inicia l’any 2008 amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament d’una xarxa entre les persones titulades a la nostra Universitat. A partir de l’experiència i el coneixement acumulat al llarg d’aquests primers anys, el 2016 es consolida el programa amb la creació de la Fundació Alumni UAB. És a mitjans del 2023 que, coincidint amb un canvi de model de vinculació de les persones titulades amb la UAB, que Alumni UAB s’integra a la Fundació de la Universitat Autònoma de Barcelona per seguir impulsant encara amb més força la relació des alumni amb la Universitat.

Tal i com es recull en els seus Estatuts, l’objectiu és fomentar la relació amb les persones i els col·lectius vinculats a la Universitat a partir de l’organització d’activitats, la prestació de serveis i la creació d’espais comuns de debat i reflexió. En concret, es treballa per promoure el vincle, la formació continuada, l’ocupabilitat, les activitats socioculturals i el treball en xarxa.

A la UAB, al llarg dels seus 50 anys d’història, s’hi han graduat més de 350.000 professionals que constitueixen el capital social més important de la Universitat.

Alumni UAB encara el futur amb el repte de consolidar un calendari d’activitats i serveis enfocats a la capacitació professional i la formació contínua de les persones titulades a la UAB, i esdevenir una xarxa de professionals reconeguda i prestigiada que retorni el seu valor a la UAB.

Potenciar la vinculació dels alumni UAB amb la Universitat, impulsant una proposta d’activitats i serveis professionals i formatius, per a crear una sòlida xarxa que reforci el prestigi acadèmic i el valor social de la comunitat UAB.
 

Anar a la web

Ubicat al recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Casa Convalescència és un edifici singular d'arquitectura modernista. Gestionat per la Fundació UAB, hi tenen seu UAB Idiomes Barcelona, la Fundació Salut i Envelliment i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.

Casa Convalescència compta amb 27 sales de reunió i aules, amb una capacitat total d'aproximadament 1000 persones. Són espais molt diversos, que poden acollir grups de 15 a 400 persones, per organitzar-hi congressos, convencions, reunions, seminaris, cursos, i d'altres esdeveniments. Totalment equipat amb els serveis i material necessaris, l'edifici disposa també de restaurant-cafeteria propi i de servei de càtering.

Anar a la webEl principal centre de serveis i de comerços del Campus compta amb els següents establiments:

 • Òptica
 • Botiga de fotografia i orles
 • Llibreria
 • Autoescola
 • Reprografia
 • Botiga de llaminadures
 • Perruqueria i estètica
 • Farmàcia
 • Restaurant
 • Servei tècnic d'informàtica
 • Serveis bancaris

La plaça també acull el Punt d'Informació, l'Edifici Àgora i l'International Welcome Point.

Anar a la webLa Fundació Autònoma Solidària (FAS) és una entitat social universitària en el si de la Universitat Autònoma de Barcelona creada el 1999 i que té la missió de facilitar eines per contribuir a fer que la comunitat universitària formi part d'una ciutadania activa, crítica i agent de transformació social

La FAS dissenya i executa projectes d'acció social universitària i de sensibilització i foment de l'esperit crític amb l'objectiu últim de generar un impacte social orientat a fomentar la justícia social i la millora de l'entorn i la qualitat de vida de les persones. Treballa per a col·lectius en risc d’exclusió, persones amb diversitat funcional, persones internes en centres penitenciaris i en centres educatius de menors, ateses en centres sanitaris i sociosanitaris i infants i joves en desavantatge educatiu.

 

Les principals línies de treball són:

 • El desenvolupament de programes socioeducatius per promoure l’accés a l’educació superior a col·lectius en situació de vulnerabilitat com el programa CROMA 2.0 o el Campus Ítaca. 
 • La gestió de programes d’atenció a l’alumnat en situació de desigualtat com és l’alumnat amb discapacitat o necessitats educatives específiques o l’alumnat en situació de cerca de refugi per assegurar la igualtat d’oportunitats d’estudi vers la resta d’estudiants. Gestiona el Servei per a la Inclusió a la UAB, Piune i el programa d’acollida a persones refugiades.
 • La promoció de la participació d’alumnat i de PAS i PDI en programes de voluntariat propis de caire social (programa de Justícia - penitenciari, Entre Joves, Sociosanitari...), mediambiental, socioeducatius i de promoció de la salut. 
 • La promoció i suport a la recerca, a la docència i a altres iniciatives de la pròpia universitat i de la comunitat universitària encaminades a aconseguir la justícia global. Gestiona el Fons de Solidaritat de la UAB, premia els treballs de fi de grau sobre temàtiques de desenvolupament sostenible, entre d’altres.
 • La formació curricular dins les aules i la realització de campanyes de sensibilització sobre temàtiques socials perquè l’alumnat universitari tingui una mirada reflexiva, crítica i transformadora vers el món.
 • Treballa en xarxa amb teixit del tercer sector i amb les administracions per detectar les necessitats socials de l’entorn proper a la UAB i posar els recursos i expertesa de la universitat per donar-ne resposta. Gestiona l’Oficina Aprenentatge Servei.


Anar a la webL’Hospital Clínic Veterinari (HCV) és una Fundació de la Universitat Autònoma de Barcelona que neix l’any 1990 amb dos objectius essencials:

 • Oferir un servei extern d’alta qualitat als veterinaris i als ciutadans.
 • Donar suport a la docència de la Facultat de Veterinària oferint un alt volum de casos clínics.

L’HCV compta amb 16 especialitats mèdiques, que permeten oferir atenció altament especialitzada per part d'un equip interdisciplinari, el més gran de l'estat espanyol i un dels principals d'Europa.

Molts veterinaris de l’HCV són professors de la Facultat de Veterinària que, a més de la seva activitat docent i investigadora, posen tota la seva habilitat clínica al servei dels més de 20.000 pacients que atenen cada any entre petits animals, equins i exòtics.

L’Hospital Clínic Veterinari dedica gairebé 4500 m2 a l’atenció dels animals i està equipat amb la darrera tecnologia pel seu diagnòstic i tractament: tomografia computada, ressonància magnètica, làser quirúrgic i oftalmològic, laparoscòpia, artroscòpia, electroquimioteràpia, facoemulsificació, fluoroscòpia, hemodiàlisi, plasmafèresi, etc.

El compromís de l’HCV és oferir un servei d’alt nivell tant a propietaris com a d’altres veterinaris. El centre està especialment concebut per atendre casos que requereixen tècniques diagnòstiques avançades, atenció especialitzada o cures intensives.

Anar a la webVila Universitària és el complex residencial per a estudiants situat al campus de la UAB. Consta de més de 600 apartaments, per a 2100 estudiants, 700 dels quals provenen de 25 països diferents.

Els habitatges són de diverses capacitats per allotjar des d'una fins a cinc persones, i estan pensats per satisfer les necessitats i els requeriments de la vida universitària. Vila disposa d'apartaments adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Compta amb instal·lacions esportives com ara piscina descoberta, camp de futbol, taules de ping-pong i pistes de street bàsquet i de vòlei platja, i els següents comerços i serveis:
 • Aula d'estudis
 • Aula de suport a l'estudiant
 • Autoescola
 • Bugaderia-tintoreria
 • Caixers automàtics
 • 2 bars-restaurant
 • Botiga de papereria, regals i llaminadures
 • Supermercat

Anar a la web