La Fundació UAB

Formació

La FUAB estableix l'estratègia de funcionament dels projectes docents de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, l'Escola Doctor Robert, la Fundació Hospital Clínic Veterinari, UAB Idiomes Barcelona, el Centre de Formació Professional i els Programes Específics per a Estudiants Internacionals.

El Centre de Formació Professional Fundació UAB imparteix des del 2014 Cicles Formatius de Grau Superior amb qualitat universitària.

En l'actualitat ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional, amb l'objectiu de formar professionals preparats per planificar i gestionar la introducció i expedició de mercaderies seguint els processos d’importació i exportació, en empreses internacionals o nacionals amb presència i activitat en l’àmbit internacional.

El pla d'estudis del CFGS inclou acreditació oficial en francès i anglès, amb distribució d’estudiants per nivell, i, com a únic centre a Catalunya, formació en xinès comercial.

Anar a la web

L’Escola Doctor Robert és un centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona que ofereix màsters universitaris dins els àmbits de les ciències de la salut i de les ciències socials.

El curs 2017-18 l'Escola imparteix els màsters oficials en Polítiques Socials i Atenció Comunitària, en col·laboració amb l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), en Medicina Transfusional i Teràpies Cel·lulars Avançades -online i parcialment amb docència en anglès-, i en Fisioteràpia Aplicada a l'Esport i a l'Activitat Física.

Anar a la web

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma a Barcelona va ser la primera en oferir estudis de prevenció i seguretat a Espanya al 1998 i va fer seva la tasca de professionalitzar un sector que fins a aquell moment no comptava amb formació universitària.

El model formatiu de l’Escola proposa al sector de la seguretat la possibilitat d’avançar cap a estàndards europeus en la matèria, alhora que s’endinsa en noves línies de recerca i d’innovació docent. Al mateix temps, s’esforça per mantenir una estreta relació amb les empreses del sector, per tal de donar resposta a les seves necessitats creixents de personal qualificat.

L'oferta formativa va dirigida tant a l’estudiant de nou accés (provinent de batxillerat o de Cicles Formatius de Grau Superior) que vol entrar al món laboral com al professional en actiu que busca progressar en el seu àmbit, ja sigui mitjançant l’assoliment del Grau en Prevenció i Seguretat Integral -en modalitats presencial o online- o triant algun dels estudis a nivell de màster, postgrau o curs d’especialització.

En l’actualitat, l’Escola està treballant envers la seva internacionalització a través de la participació en xarxes d’àmbit europeu que fomenten la seva consolidació i una aproximació continental a la prevenció i la seguretat.

Anar a la web

L’Escola d'Arxivística és un centre docent, de recerca i de consultoria i assessoria amb una visió integradora i vanguardista de la professió. Nascuda l'any 2002, ha estat pionera en l'ensenyament en l'àmbit de l'arxivística i la gestió de documents a l'estat espanyol i la primera organització a nivell internacional en assolir la certificació en la ISO 30301 de sistemes de gestió per a documents.

Imparteix els màsters oficials en Arxivística i Gestió de Documents i en Gestió Documental, Accés a la Informació i Transparència, i una àmplia oferta de formació continuada amb diversos postgraus, cursos bàsics i plans de formació específics presencials i online.
Manté convenis de col·laboració amb universitats de Mèxic, Colòmbia, Equador i Bolívia, amb els arxius generals de la nació de l’Uruguai i la República Dominicana, i amb nombroses associacions i organitzacions professionals nacionals i internacionals.

A nivell de recerca, l’Escola impulsa diversos projectes relacionats amb l’eficàcia i l’eficiència d'un sistema de gestió de documents, i compta amb una línia de recerca específica en gestió de documents i arxius en el Programa de Doctorat en Història Comparada, Política i Social de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Anar al web

L’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera ha estat pionera a l’estat espanyol al llarg de la seva història, que va engegar l'any 1993. El seu model docent permet obtenir els Graus en Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera, que proporcionen un alt grau d'especialització a la formació dels estudiants. Les sinergies entre aquests estudis possibiliten l'obtenció i l'aprofitament de recursos comuns i beneficien uns ensenyaments amb rigor universitari.

La continuïtat d'estudis està assegurada a través de màsters oficials -Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments i Gestió d'Empreses Hoteleres-, màsters propis i postgraus -en Turisme i Humanitats i en Ecoturisme- i una àmplia oferta de cursos d'especialització, a la que es sumen les diverses opcions d'intercanvi internacional a més de 30 universitats arreu del món.

L'Escola manté una relació continuada amb el sector turístic i hoteler que afavoreix la realització de les pràctiques nacionals i internacionals dels estudiants, facilita la participació directa de representants de les empreses privades i els organismes públics en les activitats docents, i manté oberts els camins per a la inserció professional dels seus titulats.

L'Escola també ofereix estudis de doctorat.

Anar al web

L'Escola FUABformació ofereix Màsters Oficials en diversos àmbits de coneixement.

Està ubicada al campus de la UAB, un campus d’excel·lència, saludable i sostenible, els seus estudiants poden gaudir de tots els serveis que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona: la xarxa de biblioteques; el Servei d’Activitat Física, que gestiona les instal·lacions esportives; Servei d’Ocupabilitat de la UAB, amb ofertes laborals i orientació per a l'inserció laboral i l'emprenedoria; el Servei de Llengües, i un seguit d’activitats culturals, entre moltes altres coses. Per moure's pel campus hi ha una xarxa gratuïta d’autobusos.

L'Escola es troba a l'Edifici Blanc, a la zona de Vila Universitària, el complex residencial del campus, que allotja cada any a més de 2.000 estudiants i que compta amb diversos comerços i serveis. Ben a prop també hi ha el Servei Assistencial de Salut, obert a tota la comunitat universitària.Anar al web

Un dels fonaments de la missió de l’HCV és donar suport docent a la Facultat de Veterinària de la UAB. Però més enllà d’aquest objectiu inicial, l'Hospital ha desenvolupat un seguit d’ofertes formatives, ben consolidades, que ofereixen el millor escenari per a una formació de la màxima qualitat als estudiants de veterinària, als veterinaris ja llicenciats i a altres professionals de la salut animal.

L’HCV ha estat pioner en la creació d’internats, de programes de residència oficials i de cursos de formació d’Auxiliars Tècnics Veterinaris seguint el model anglosaxó. Gràcies a aquesta formació de postgrau, més de 300 professionals s’han beneficiat de l’experiència i els coneixements del seu prestigiós equip.

A més d’aquesta formació reglada, cada any l'Hospital rep més de 120 veterinaris visitants d’arreu d’Europa per actualitzar els seus coneixements.

Anar a la web

Aquests programes tenen com a objectiu promocionar les activitats docents de la UAB internacionalment i crear programes docents ad-hoc per al públic internacional.

Oferta formativa:

Cursos Seleccionats

Per a estudiants d'universitats i institucions d'educació superior d'altres països que desitgin participar en els cursos regulars del campus principal de la Universitat Autònoma de Barcelona, cursant assignatures amb estudiants locals de grau i altres estudiants internacionals a través de programes Erasmus.

Programa Preestablert

Dissenyat per a estudiants internacionals que desitgin fer una estada a Barcelona estudiant assignatures impartides en anglès o en castellà, amb l'opció de fer cursos de llengua castellana o catalana, durant 15, 6 o 3 setmanes. Amb seu a Casa Convalescència.

Programes A Mida - Tailor Made

Programes personalitzats per a institucions i agències que desitgin brindar a grups d'estudiants una experiència formativa a la UAB. Es fan tot l'any, no tenen durada mínima, compten amb horaris flexibles i poden incloure allotjament, àpats, transport, visites culturals i activitats d'oci.

Programa Gap Year

Un semestre a Barcelona, per a estudiants que es preparen pel seu proper pas acadèmic i que hagin completat l'educació secundària al seu país de procedència. Inclou assignatures electives i un curs de llengua. Amb seu a Casa Convalescència.

Programa Foundation Year

Un o dos semestres a Barcelona, a Casa Convalescència, per a estudiants que hagin completat l'educació secundària al seu país de procedència i desitgin cursar un grau a una universitat espanyola. Inclou classes de llengua espanyola o anglesa per assolir el nivell B2 requerit i formació acadèmica complementària.

Programa Business & Management (B&M)

Un semestre a Barcelona per a estudiants de màster que busquen una experiència Study Abroad com a part d'un programa de Màster o Postgrau en l'àmbit dels negocis i la direcció d'empreses. Amb seu a Casa Convalescència, inclou cursos electius amb classes opcionals de llengua espanyola o catalana.

Anar a la web

UAB Idiomes Barcelona és el centre d'ensenyament de llengües de la UAB a la ciutat de Barcelona. Ubicat a Casa Convalescència, al recinte de l'Hospital de Sant Pau, ofereix un ampli ventall d'idiomes i modalitats.

El curs 2016-17 va donar formació en llengües a un total de més de 3000 persones. Entre la seva oferta destaquen els cursos específics per a Sèniors, amb una molt bona acollida des de l'inici, que han fet que el centre sigui capdavanter en l'àmbit de l'ensenyament de llengües a estudiants més grans de 50 anys.

A banda de cursos per a particulars, UAB Idiomes Barcelona compta amb un servei per a empreses i institucions, que imparteix formació a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, l’Autoritat Portuària de Barcelona i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre d'altres.
 
Així mateix, el centre organitza conferències anuals per a professionals, TESOL Spain Regional Event i Laberintos 2, i fa convocatòries per a la certificació ACLES.

Anar al web