Mexicatas

Imatge Web Mexicatas

MEXICATAS

Vuit actrius mexicanes ens expliquen, amb un especial sentit de l'humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d'energia, les seves experiències (particulars i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles o, més específicament, catalanes.

En dotze escenes independents, de tall minimalista, Ariadna, Esmeralda, Lupe, Marisol, Merlene, Mónica, Nadia i Thania, a través de les seves veus, de les seves paraules i dels seus cossos, intentaran comprendre com es viu Mèxic des d'una distància no desitjada i com es veuen Espanya i Catalunya des de la propera llunyania d'un desterrament agredolç. Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora del Mediterrani.

Una obra amb dramatúrgia de Sergi Belbel i direcció d’un estret col·laborador, Antonio Calvo, a partir de vivències de vuit mexicanes: actrius llicenciades a la mateixa escola de teatre de Ciutat de Mèxic, però totes, menys una, residents a Barcelona. Dues d’elles, van anar a trobar Belbel quan feia una conferència a la sala Beckett i li van dir: ‘volem que ens facis una obra’.
 
Dramatúrgia: Sergi Belbel
Direcció: Antonio Calvo
Actrius: Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni,Marisol Salcedo i Nadia Zúñiga
Disseny de so: Jordi Bonet
Disseny de llums: Kiko Planas
Construcció estructura altar: Miquel Ruiz
Tècnic en gira: Guillem Rodríguez
Producció i distribució: Arnau Vinós
 
Dimecres 13 de març, a les 17.30h
Sala Teatre UAB