Cultura en Viu

Cicle de cinema "Els obscurs anys 70"

Imatge Cicle Els obscurs anys 70

Cicle de cinema: Els obscurs anys 70
Del 5 de març al 28 de maig de 2019
Organitza: Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (Facultat de Ciències de la Comunicació)

Dimarts 5 de març, a les 9.45 h
Círculo Rojo (Le cercle rouge, 1970), de Jean-Pierre Melville


Imatge Círculo Rojo
Corey (Alain Delon) ha complert la seva condemna en una presó de Marsella i ha d’enfrontar-se de nou a la societat. No obstant això, juntament amb Vogel (Gian Maria Volonté), un pròfug de la justícia es trasllada a París per robar a Rico, el cap de la banda a la qual pertanyia abans d’ingressar a la presó. Per descomptat, el seu antic cap intentarà per tots els mitjans que no se surti amb la seva. També seran perseguits pel policia Mattei, que amb la col·laboració de Santi, el propietari d'un club nocturn, els pararà un parany.

País: França / Durada: 140 minuts / Gènere: Cinema negre / Idioma: Francès subtitulat al castellà

Dimarts 2 d’abril, a les 9.45 h
El Exorcista (The Exorcist, 1973), de William Friedkin


Imatge El Exorcista

Adaptació de la novel·la de William Peter Blatty que es va inspirar en un exorcisme real ocorregut a Washington el 1949. Regan, una nena de dotze anys, és víctima de fenòmens paranormals com la levitació o la manifestació d'una força sobrehumana. La seva mare, terroritzada, després de sotmetre la seva filla a múltiples anàlisis mèdiques que no ofereixen cap resultat, acudeix a un sacerdot amb estudis de psiquiatria. Aquest, convençut que el mal no és físic sinó espiritual, és a dir que es tracta d'una possessió diabòlica, decideix practicar un exorcisme. Segurament, es tracta de la pel·lícula de terror més popular de tots els temps.

País: Estats Units / Durada: 121 minuts / Gènere: Terror / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dimarts 9 d’abril, a les 9.45 h
Pat Garret y Billy el niño (Pat Garrett and Billy The Kid, 1973), de Sam Peckinpah


Imatge Pat Garrett y Billy el Niño

William Bonney era conegut per tots com "Billy el Niño". Mentre estava empresonat a Lincoln, després de ser condemnat a morir a la forca, arriba a les seves mans un colt 44, amb el qual intimida els guardians i aconsegueix fugir a Mèxic. El xèrif Pat Garrett, que en altres temps havia cavalcat al seu costat, serà l'encarregat de donar-li caça.

País: Estats Units / Durada: 122 minuts / Gènere: Western, drama / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dimarts 7 de maig, a les 9.45 h
Fiebre del sábado noche (Saturday Night Fever, 1977), de John Badham


Imatge Fiebre del sábado noche

En Nueva York, después de trabajar toda la semana en una tienda de pinturas de Brooklyn, Tony Manero (John Travolta) se prepara esmeradamente para disfrutar de la noche del sábado en la disco: se empapa en colonia Brut, se pone una camisa de flores ajustada, pantalones de tela de gabardina y zapatos de plataforma. En la discoteca de moda, Tony deslumbrará a todos con lo que mejor sabe hacer: bailar.

País: Estats Units / Durada: 119 minuts / Gènere: Musical, drama / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Dimarts 14 de maig, a les 9.45 h
Suspiria (1977), de Dario Argento


Imatge Suspiria

Una jove (Jessica Harper) ingressa en una exclusiva acadèmia de ball la mateixa nit en què assassinen una de les alumnes. La subdirectora del centre és l'amable Madame Blank, que brinda a la nova alumna les comoditats i facilitats necessàries per al seu aprenentatge. Però, a poc a poc, una atmosfera malsana es va apoderant del lloc, i l'estada de la jove es va convertint en un veritable malson.

País: Itàlia / Durada: 101 minuts / Gènere: Terror / Idioma: Italià, anglès, rus i alemany subtitulat al castellà

Dimarts 28 de maig, a les 9.45 h
El cazador (The Deer Hunter, 1978), de Michael Cimino


Imatge El Cazador

Tres amics, amants de la caça, i que treballen com obrers en una fàbrica de fosa d'acer de Pennsilvània, passen junts les últimes hores abans d'acomiadar-per anar a lluitar com a voluntaris a la guerra del Vietnam, un conflicte bèl·lic que els canviarà a tots la vida per sempre.

País: Estats Units / Durada: 183 minuts / Gènere: Drama, bèl·lic / Idioma: Anglès subtitulat al castellà