Coneix la UAB Aposta pel coneixement i la innovació

La UAB als rànquings


En els darrers anys la UAB ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. Així la UAB es troba entre les capdavanteres de l'àmbit espanyol en rànquings mundials com el QS World University Rankings (QS WUR), el Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) i l’Academic Ranking of World Universities (ARWU). 

170

THE World University Ranking (THE WUR 2022)

La UAB està entre les 200 millors del món

La UAB se situa en la posició 170 a escala mundial i com la segona universitat de l'Estat espanyol en el rànquing THE WUR 2022. En l'àmbit europeu, la UAB es consolida entre les cent primeres universitats en la posició 75.

209

QS World University Rankings (QS WUR 2022)

La UAB està entre les 100 primeres a nivell europeu

La UAB se situa en la posició 209 mundial (i en la 89 a escala europea) segons el rànquing QS WUR 2022, que classifica les 500 millors universitats del món.

201-300

Academic Ranking of World Universities (ARWU 2021)

La UAB és la segona millor universitat de l'àmbit espanyol

La UAB se situa entre les posicions 201 i 300 del món en la classificació ARWU, que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai. En l'àmbit espanyol, la UAB apareix en la segona posició conjuntament amb altres universitats.

154

Best Global Universities 2021 (BGU 2021)

La UAB se situa en la posició 154 del món

La UAB és la 154a universitat del món segons el rànquing Best Global Universities que publica el diari nord-americà U.S. News.  A nivell europeu ocupa la 59a posició i és la 2a d’Espanya.

197

Round Universities Ranking 2021

La UAB és la 1a universitat espanyola

La UAB se situa en la 197a posició a nivell mundial, la 77a d’Europa i la 1a d’Espanya, en l'edició de 2021 d’aquest rànquing elaborat per l’agència russa RUR Ranking Agency. En els criteris de docència la UAB se situa en el lloc 147.


 

209

Scimago Institutions Rankings (SIR 2021)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa el lloc número 209 entre totes les universitats a nivell mundial, i és la segona universitat espanyola segons el rànquing Scimago Institutions Ranking 2021.
 

141

University Ranking by Academic Performance (URAP 2020-2021)

La UAB és la 141 del món

La UAB és la segona universitat d’Espanya, la 50a d’Europa i la 141a del món segons l’edició del 2020-2021 del rànquing URAP, que publica anualment la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (Turquia). Aquest rànquing classifica 2.000 universitats del món segons el nombre i la qualitat de les publicacions científiques.

180

NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2020

La UAB se situa a la posició 180 del món

La UAB ha assolit el lloc 180 a escala mundial en l’indicador global publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU) l'any 2020, basat en l'activitat investigadora. Amb aquest resultat, la UAB es manté entre les 200 millors del món, i es consolida en la segona posició espanyola. 

186

Center for World University Rankings (CWUR 2021-2022)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa la posició 186 a nivel mundial i la segona posició a nivell espanyol, en la desena edició del rànquing que publica el Center for World University Rankings situat a l'Aràbia Saudita.


 

226

Leiden Ranking 2020

La UAB ocupa el lloc 226 per volum de publicacions

En l'edició de 2020 del Leiden Ranking de productivitat científica, la UAB se situa en la posició 226 en el rànking global per volum de publicacions. Dins l'àmbit espanyol, ocupa el tercer lloc en volum de publicacions i el segon en col·laboració internacional.


 

1

Ranking CYD 2021

La UAB és la 1a universitat amb major nombre d'indicadors d'alta eficiència

En la 8a edició d’aquest rànquing elaborat per la Fundación CYD en col·laboració amb U-Multirank, la UAB és la primera universitat espanyola que obté un major nombre d'indicadors qualificats d'alt rendiment.

2

U-Ranking 2021

La UAB entre les primeres universitats espanyoles en recerca

La UAB ocupa la segona posició en el rànquing de productivitat de recerca. A més, està situada en el segon nivell del rànquing global de productivitat U-Ranking, que agrupa els rànquings de docència, de recerca i d'innovació i desenvolupament tecnològic.
El sistema de rànquings U-Ranking 2021 "Indicadores sintéticos de las Universidades Españolas”, és publicat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

3

Ranquing de El Mundo (El Mundo 2021)

La UAB és la tercera universitat espanyola

23 graus de la UAB figuren en els cinc primers llocs de les seves respectives categories segons el "Ranking de universidades españolas. 50 titulaciones" que elabora el diari El Mundo.  Cuatre d'aquests graus n'ocupen la primera posició: Ciències Ambientals, Educació Infantil, Publicitat i Relacions Públiques i Veterinària.

 

16

GreenMetric Ranking of World Universities 2020

La UAB ocupa la 16a posició mundial i la primera d'Espanya

La UAB ocupa la 16a posició mundial i la primera d’Espanya en la desena edició del GreenMetric Ranking of World Universities. El rànquing de la Universitat d’Indonèsia compara els esforços cap a la sostenibilitat y les polítiques de gestió respectuoses amb el medi.

13

THE University Impact Ranking 2021

La UAB és la 13a millor universitat del món en Acció climàtica

La UAB s’ha situat entre les 200 millors universitats en la tercera edició del THE University Impact Ranking, que té com a objectiu mesurar l'èxit de les institucions en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS). A més d’aquesta posició global, la UAB destaca per la 13a posició del món en l’objectiu que fa referència a l'Acció Climàtica, la 23a en igualtat de gènere, i la  42a en polítiques de reducció de desigualtats.

2

Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2019)

Les biblioteques de la UAB entre les més eficients de l'Estat

Les biblioteques de la UAB se situen en la segona posició entre les biblioteques de les universitats espanyoles segons el Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2019) que avalua l'eficiència de les biblioteques universitàries en funció del pressupost i els préstecs.

44

Transparent Ranking of Repositories By Google Scholar 2021

El DDD de la UAB està en la 44a posició mundial

En l'edició d'Agost de 2021 del Transparent Ranking of Institutional Repositories By Google Scholar, el Dipòsit Digital de Documents de la UAB ocupa la 44aposició mundial, i la 5a d'Espanya. 

2

Ranking Web of Universities Webometrics 2021

El web de la UAB és el 150è del món i el segon d'Espanya

El web de la UAB es troba en la posició 150 del món i la segona d'Espanya segons el rànquing Webometrics 2021 que elabora el Cibermetrics LAB del CSIC. El rànquing analitza aspectes com la mida del web, els enllaços d'altres pàgines, el nombre de documents que hi ha disponibles, la transparència o l'excelència.