Coneix la UAB Aposta pel coneixement i la innovació

Premis i reconeixements

Es lliura el 19è Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat

El 19è Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat s'ha donat a conèixer el dimecres, 29 de juny, a l'edifici Rectorat de la UAB. Organitzats per l'ICE de la UAB, s'hi han presentat enguany un total de 452 treballs, dels quals se n'han premiat tres per cadascun dels sis àmbits de coneixement. Tenen la finalitat de reconèixer l'esforç de l'alumnat en l'aprenentatge i en la recerca i d'incrementar els vincles amb els centres d'ensenyament secundari.

Marina Sánchez Calleja: "Ben aviat els metges ens receptaran aplicacions"

Marina Sánchez Calleja, logopeda, emprenedora, investigadora a l'star-up d'assajos clínics Trialing i estudiant de 5è de Medicina a la UAB, guanyadora d'un premi de foment a l'emprenedoria pel projecte UBRA, un sostenidor intel·ligent que ajuda a detectar i prevenir malalties mamàries com el càncer. Va entrar de ple al món de la medicina quan la van becar per fer recerca durant la pandèmia a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Aquí ens ofereix la seva visió de la medicina, amb una mirada oberta, innovadora i enfocada a la persona malalta. Quan parla, transmet passió per tot allò que explica. 

El Campus Ítaca, guardonat per la seva lluita contra l'abandonament escolar dels joves

El projecte Campus Ítaca -que aborda l'abandonament escolar prematur en els joves que es troben en situació de vulnerabilitat- que duu a terme la UAB, en col.laboració amb Santander Universitats, des de fa 18 edicions, ha estat guardonat per l'Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil en la primera edició dels ‘Premios Rompe el círculo’amb els quals s'han reconegut organitzacions o persones que han aconseguit canvis substancials en la lluita contra la pobresa infantil.

Andreas Winter rep el Carl Friedrich von Siemens Award

El professor del Departament de Física Andreas Winter ha estat guardonat amb el premi Carl Friedrich von Siemens Award de la Alexander von Humboldt Foundation, per les seves contribucions a l'àmbit de la informació quàntica.

Premi a l'excel·lència professional per al professor Cinto Niqui

Cinto Niqui, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, ha rebut el premi a l'excel·lència professional dels XXI Premis Connexió, que distingeixen institucions, empreses i professionals que han tingut un paper destacat en les telecomunicacions i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Cent-cinquanta organismes reben el "segell de referència" a la transparència informativa

Més d'un centenar d'ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions van rebre ahir el Segell Infoparticipa, guardó que ha esdevingut, en paraules del rector de la UAB, Javier Lafuente, el distintiu "de referència" en matèria de "bones pràctiques en l'àmbit de la transparència en l'administració local". Els segells van ser lliurats en un acte institucional al Rectorat de la UAB. Aquesta novena edició ha estat la primera en què els distintius s'han pogut entregar en un acte presencial i sense limitació d'aforament des de l'esclat de la pandèmia de COVID-19.