Mecenatge UAB Busquem solucions de futur!

Mecenatge UAB

Una universitat solidària

Mecenatge UAB és una via de col·laboració amb les persones, empreses i associacions que s’impliquen en projectes de solidaritat que fem a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Volem transformar el món des de la docència, la recerca i la transferència del coneixement. Per millorar la salut, l'educació, la igualtat de gènere, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Ens ajudes a buscar solucions de futur?

Projectes en curs

Perquè la raresa mereix esperança: ajuda l'Anton i l'Andreu a combatre la deficiència d'ADSL

Necessitem el teu suport per desenvolupar un tractament terapèutic per aquesta malaltia genètica ultrarara, que afecta uns 80 nens i nenes al món. Dona perquè l’Anton i l’Andreu puguin millorar la seva vida i tinguin un futur ple de possibilitats.

XII cursa solidària de la UAB, en suport a la Marató de TV3

INSCRIU-TE, DONA  i/o FES-TE VOLUNTARI a la XII cursa solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3, que organitzem la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la Universitat de Barcelona i d’Applus+ Laboratories. La recaptació de les donacions de la cursa es destinarà a la Fundació La Marató de TV3, que dedica l’edició d’enguany a la salut sexual i reproductiva.

Ajuda'ns a documentar i visibilitzar les lluites per la justícia ambiental

L'Atles Global de Justícia Ambiental (EJAtlas) és una eina que documenta conflictes ambientals i visibilitza els impactes ecològics, socioeconòmics i en la salut que l'economia extractiva genera arreu del món. També mostra les alternatives i propostes de centenars de ciutadans, activistes i moviments socials que lluiten per un futur més just i sostenible.

Mulla't per les dones en trànsit migratori al Magreb

Dona suport a aquesta investigació solidària per impulsar l’emprenedoria de dones migrants a Tànger i Oujda perquè s’empoderin i puguin canviar el seu futur. El grup Transmena de la UAB treballa en una línia d’investigació sobre les mobilitats mediterrànies, relacionada amb la violència sexual i les noves formes d’activisme a les ciutats d’acollida. 

Màscares i polques surten de l'arxiu

Més de 500 partitures de balls de màscares de Carnaval, les músiques de moda que van fer ballar tota Catalunya des de mitjan segle XIX fins a la dictadura de Franco, han romàs inèdites durant dècades en caixes de l’Arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu. Recuperem aquest patrimoni musical perdut!

Plasticker: el rastrejador urbà de microplàstics

Ajuda'ns a desenvolupar un sistema senzill de mostreig de microplàstics per poder localitzar-los i reduir la seva presència a les ciutats. Conèixer el seu origen i concentracions als nostres espais quotidians és essencial per prendre decisions sobre com afrontar aquest problema de contaminació.

A la recerca d'un tractament per als afectats per la síndrome de Wolfram

Volem trobar un tractament per a aquesta malaltia neurodegenerativa rara i molt severa, que afecta al voltant de 30.000 persones en tot el món, 70 de les quals es troben a l'estat espanyol. Un grup de recerca de la UAB proposa fer servir eines de teràpia gènica.

Ajuda'ns a conèixer la Linya, la primera sapiens del Prepirineu

Vols saber més sobre els primers pobladors del Prepirineu que van viure a la Cova Gran de Santa Linya? El 2020 van aparèixer les restes humanes d'una dona que va viure a la Cova fa 14.000 anys. Ara caldria ampliar la zona excavada per recuperar la totalitat de les restes i poder-les analitzar, restaurar i digitalitzar.

Teràpia gènica per a una malaltia ultrarara que afecta infants

Impulsa la investigació d'un grup de recerca per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52), una malaltia genètica minoritària que pateixen només 30 nens al món.

A l'ombra de les piràmides

Ajuda un equip d'egiptologia a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Altres campanyes

Microplàstics: ajuda'ns a identificar-los!

Un equip de l'IRTA impulsa MP Watching, un projecte per desenvolupar una metodologia assequible per a detectar microplàstics al medi. Aquest projecte va ser el guanyador de la 12a edició del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB.