Cultura en Viu

Cicle Els immortals

Cicle «Els Immortals»

banner Els immortals

Organitzador: Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (Facultat de Ciències de la Comunicació)

Del 14 de febrer al 12 de maig de 2023.

El cicle «Els Immortals» vol rendir homenatge a algunes pel·lícules que són considerades clàssics del cinema. El llegat d’aquestes obres audiovisuals ha superat diverses generacions i gustos, fins al punt d’aconseguir el reconeixement cultural i artístic, a més de la fama i glòria eternes. La tetralogia programada per al cicle proposa contribuir a aquest culte a l’excel·lència.

 

Dimarts 14 de febrer, a les 13 h.

Amanecer (Sunrise: A Song of Two Humans, 1928) – F.W. Murnau.

Cartell Amanecer

És la història d’un matrimoni de grangers (George O'Brien i Janet Gaynor) la vida dels quals es veu trastocada amb l’arribada al poble d’una dona sofisticada de ciutat (Margaret Livingston) per gaudir d’unes vacances. El pagès s’enamora obsessivament d’ella fins al punt que descuida totes les seves tasques diàries a la granja i ignora a la seva actual muller. El personatge, interpretat per Janet Gaynor, es converteix en una molèstia per a la nova parella d’amants, els quals pensen un pla per desfer-se d’ella. 

 

Dimecres 15 de març, a les 13 h.

Tiempos modernos (Modern Times, 1936) – Charles Chaplin.

Cartell Tiempos Modernos

És la història d’un obrer metal·lúrgic que treballa collant caragols. Durant una jornada laboral, pateix un atac nerviós, producte de l'estrès del seu treball, i es torna boig, generant el caos a l’empresa. L'acomiaden i l'ingressen en un sanatori mental. Un cop recuperat, torna al carrer i troba que la fàbrica on treballava és tancada. Moments més tard, per atzar, topa amb una manifestació i és detingut i acusat de ser el líder d’aquesta concentració reivindicativa. Quan surt de la presó troba que la vida en els temps moderns és molt difícil i reprèn la lluita per la supervivència amb la companyia d’una jove òrfena que coneix al carrer. 

 

Dijous 20 d’abril, a les 13 h.

El séptimo sello (Det sjunde inseglet, 1957) – Ingmar Bergman.

Cartell El Séptimo Sello

Ambientada en l’Europa medieval durant la pesta negra, el film narra la història d’un cavaller suec (Max von Sydow), que ha participat en les Croades, que decideix emprendre un viatge de tornada a casa. Durant el camí, es topa amb la Mort (Bengt Ekerot) amb la qual jugarà una partida d’escacs, amb l’esperança de guanyar temps per trobar-li el sentit a diverses qüestions de la vida: la mateixa mort o l’existència de Déu.

 

Divendres 12 de maig, a les 13 h.

2001: una odisea del espacio (2001: A Space Odyssey, 1968) – Stanley Kubrick.

Cartell 2001: Una Odisea del Espacio

La pel·lícula està dividida en cinc capítols que representen tres èpoques diferents de la història de la humanitat, tant del passat com del futur, però sense passar pel present. Una obra de ciència-ficció, basada en l’origen més primitiu de l’Homo sapiens fins a la proliferació de la intel·ligència artificial, que narra el despertar de l’home a la Terra, una missió espacial fictícia de la Terra a la Lluna o una altra expedició aeroespacial a Júpiter.