Properes projeccions

Programació Sala Cinema UAB

Imatge Sala Cinema UAB

La Sala Cinema de la UAB disposa d'una programació estable de cinema, documentals, produccions de televisió, cicles i seminaris temàtics i altres activitats a l'entorn del món audiovisual. La programació té lloc entre els mesos de setembre i juny del curs acadèmic corresponent.

 
Dimecres 19 de maig, a les 13h

PUNTA DE LANZA, de Marc Gavaldà       

Un documental del col·lectiu Alerta Amaónica
Amb la producció del Fons Autònoma Solidària
 

Estrena del documental i cinefòrum amb el director 

L'Amazonia Nord de Bolivia està al punt de mira de projectes extractivistes que amenacen als pobles que han custodiat els seus boscos. Noves carreteres, exploracions sísmiques i concessions forestals avancen selva endins, acorralant els territoris del poble tacana. Enmig d'aquest avanç, l'aparició de pobles en aïllament voluntari podria capgirar la partida.
 

Punta de Lanza ha recorregut festivals del gènere en 8 països. Estrena ajornada per la pandèmia, tenim ara l’oportunitat de veure’l en pantalla gran a la UAB. Aforament limitat, reserveu plaça al Formulari de reserva d'entrades

Marc Gavaldà,  ambientòleg i professor al grau de Ciències Ambientals de la UAB , s'endinsa aquest cop als territoris del poble Tacana, a la frontera nord de Bolívia. El documental aborda el paradigma del desenvolupament i la ideologia que el promou, provocant la dissolució de les cultures dels pobles amazònics embestits per polítiques que transformen els seus territoris i modes de vida. La dignitat i resistència territorial podria evitar el colapse ecològic i cultural de l'Amazonia.


INFORMACIÓ GENERAL

Situació: Plaça Cívica, campus de Bellaterra.
Capacitat: 190 persones. (45 amb restriccions covid19)
VOS - Cinema en versió original subtitulat


Accés:

Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala.
La taquilla s'obre mitja hora abans de començar cada projecció.
Els dijous de preestrena s'obre la taquilla a partir de les 12 h.
No es reserven localitats i només s'entrega una entrada per persona.