Cultura en Viu

Cicle de cinema "Mr. Hitchcock presenta: crim i erotisme"

Presentació

Imatge Cicle Hitchcock

Cicle Mr. Hitchcock presenta: Crim i erotisme
Del 28 de setembre de 2018 al 18 de gener 2019
Organitza: Facultat de Ciències de la Comunicació


Divendres 28 de setembre a les 12.00h
El enemigo de las rubias (The Lodger: A Story of the London Fog, 1927), d’Alfred Hitchcock
Un assassí en sèrie conegut com “El Venjador” està matant joves rosses a Londres. Al mateix temps, Jonathan Drew, arriba a casa dels Bounting i lloga una habitació. L’home té costums estranyes: passeja enmig de la nit i guarda la fotografia d’una jove rossa. La filla dels Bounting, Daisy, és una model rossa que està promesa amb en Joe, un detectiu de la policia. Ella es comença a sentir atreta per Jonathan i Joe sospita que podria ser l’assassí.

País: Regne Unit / Durada: 70 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Cinema mut

Divendres 5 d’octubre, a les 12.00h
Declive (Downhill, 1927), d’Alfred Hitchcock
Roddy, primogènit de la rica família Berwick, és expulsat de l’institut per culpa d’unes falses acusacions. Repudiat per la família, decideix anar a París on comença a treballar com a ballarí iniciant un declivi moral i personal.

País: Regne Unit / Durada: 80 minuts / Gènere: Drama / Idioma: Cinema mut

Divendres 19 d’octubre, a les 12.00h
Asesinato (Murder!, 1930), d’Alfred Hitchcock
Una dona és acusada d’assassinat. Durant el judici tot el jurat popular creu en la seva culpabilitat, menys un home que farà tot el possible per defensar la seva innocència.

País: Regne Unit / Durada: 92 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 26 d’octubre, a les 12.00h
La mujer solitaria (Sabotage: The Woman Alone, 1936), d’Alfred Hitchcock
Adaptació lliure d’una novel·la de Joseph Conrad. A Londres, durant els anys previs a la guerra, una dona sospita que el seu marit, propietari d’un petit cinema de barri, li és infidel. Quan un sabotatge deixa sense energia elèctrica a la ciutat, la dona entén que no es tracta d’un assumpte d’infidelitat.

País: Regne Unit / Durada: 76 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 16 de novembre, a les 12.00h
Recuerda (Spellbound, 1945), d’Alfred Hitchcock
El Dr. Murchison, director d’un centre psiquiàtric, es retira i és substituït pel doctor Edwardes. En el mateix centre hi treballa la doctora Constance Petersen, qui s’enamora d’Edwardes. Aviat s’adona que en realitat Edwardes és un impostor que pateix amnèsia, però ella intentarà ajudar-lo a descobrir la seva veritable identitat i trobar el veritable Dr. Edwardes.

País: Estats Units / Durada: 111 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 23 de novembre, a les 12.00h
La ventana indiscreta (Rear Window, 1954), d’Alfred HitchcockUn reporter fotogràfic es veu obligat a estar en repòs amb una cama enguixada. Malgrat la companyia de la seva novia i de la seva infermera, procura escapar de l’avorriment observant des de la finestra amb uns prismàtics els apartaments del davant. Degut a una sèrie d’estranyes circumstàncies, comença a sospitar que un veí ha assassinat la seva dona.

País: Estats Units / Durada: 110 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 30 de novembre, a les 12.00h
Vértigo (De entre los muertos), (Vertigo, 1958), d’Alfred Hitchcock
Scottie Fergusson és un detectiu de la policia de San Francisco que pateix vertigen. Quan un company cau al buit des d’una cornisa mentre perseguien a un delinqüent, Scottie decideix retirar-se. Gavin Elster, un vell amic de l’escola, el contracta per un cas aparentment senzill: vigilar a la seva esposa Madeleine, una bella dona obsessionada amb el seu passat.

País: Estats Units / Durada: 120 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 14 de desembre, a les 12.00h
Con la muerte en los talones (North by Northwest, 1959), d’Alfred Hitchcock
Uns espies confonen, a causa d’un malentès, a Roger O. Thornhill, un executiu del món de la publicitat, amb un agent del govern anomenat George Kaplan. Segrestat per tres homes en una mansió on és interrogat, aconsegueix fugir abans que el matin. Quan el dia després torna a la casa acompanyat de la policia no hi ha rastre de les persones que havia descrit.

País: Estats Units / Durada: 136 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 11 de gener, a les 12.00h
Psicosis (Pycho, 1960), d’Alfred HitchcockMarion Crane, una jove secretaria, roba diners a la seva empresa en un acte de desesperació per ajudar al seu amant que es troba amb problemes financers. Després de conduir durant hores per fugir de la ciutat, decideix descansar en un petit i apartat motel de carretera regentat per un home tímid anomenat Norman Bates, que viu a la casa del costat amb la seva mare.

País: Estats Units / Durada: 109 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Divendres 18 de gener, a les 12.00h
Frenesí (Frenzy, 1972), d’Alfred Hitchcock
A les aigües del Tàmesi, a Londres, apareix un cadàver d’una dona nua i estrangulada amb una corbata de ratlles. La dona, a més, presenta símptomes de violació i altres senyals que fan sospitar que l’assassí és un maníac sexual. La policia busca el culpable dels crims, conegut com “l’assassí de la corbata” i sospiten d’un home innocent que haurà d’escapar de la llei i trobar el veritable assassí.

País: Regne Unit / Durada: 116 minuts / Gènere: Intriga / Idioma: Anglès subtitulat al castellà