Premi Universitat-Societat

Premi Universitat-Societat

El Consell Social de la UAB atorga el Premi Universitat-Societat des de l'any 2003 a "persones de prestigi reconegut per la seva trajectòria social i per la seva aportació a la societat, amb l’objectiu de fomentar-ne l’aproximació a la UAB i generar possibles sinergies d’interès amb la universitat".

Consulteu a continuació els guardonats del Premi Universitat-Societat del Consell Social:

 

David Noguera

Expresident de Metges Sense Fronteres Espanya.

El Premi Universitat-Societat 2022 va ser per David Noguera per la seva llarga trajectòria en l’àmbit humanitari, que l'ha dut a intervenir en emergències, conflictes armats, desastres naturals, crisis nutricionals o epidèmies arreu del món. Del 2016 al 2021 va presidir la divisió espanyola de Metges Sense Fronteres, entitat que té per finalitat preservar la vida i alleugerir el patiment d’altres éssers humans.

Vídeo de presentació de David Noguera

Mara DierssenCap del Grup de Recerca de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes al Centre de Regulació Genòmica (CRG).

El Premi Universitat-Societat 2020 va ser per Mara Dierssen, per la seva activitat investigadora i divulgadora en el camp de la síndrome de Down, de renom i prestigi internacional, i pel seu paper de compromís social i capacitat d'emprendre i liderar iniciatives culturals per a persones amb la síndrome de Down.

Vídeo de presentació de Mara Dierssen

Jordi EvolePresentador, guionista i director de Producciones del Barrio, Comunicació Audiovisual per la UAB (1996).

El Premi Universitat-Societat 2019 va ser per al periodista Jordi Évole, per la seva contrastada trajectòria professional d’impacte i de referència, per la seva aposta per la llibertat d’expressió i informació i pel seu periodisme compromès amb la societat. 

Jordi CardonerEl Premi Universitat-Societat 2018 del Consell Social de la UAB va ser per la Fundació Barça pel seu compromís i paper rellevant, mitjançant els valors de l’esport, al servei del desenvolupament social.

La Fundació té la voluntat de fer un món més humà mitjançant l’accés a l’educació i el seu reforç com a pilar fonamental en el desenvolupament dels infants; i per la contribució a la inclusió social d’infants en risc d’exclusió, la innovació social per donar resposta a problemàtiques socials, i la resolució de conflictes i el foment de l’entesa entre persones. El vicepresident primer del Futbol Club Barcelona i de la seva fundació, Jordi Cardoner, va recollir el premi de mans de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i del president del Consell Social, Gabriel Masfurroll.

ClotetCap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

Premiat per l’excel·lència i amplitud de la seva trajectòria com a metge expert en el camp de les malalties infeccioses, en la qual combina amb èxit la docència universitària i la recerca científica, sent un dels investigadors internacionals més reconeguts del VIH, i per l’impuls de noves estratègies de finançament de la recerca, des d’activitats filantròpiques fins a la creació de consorcis públics i privats.

CuníPeriodista. Prestentador i director del programa 8 al dia de 8tv.

Premiat per la seva dilatada i prestigiosa trajectòria professional com a periodista en l'exercici de la seva professió com un baluard de la democràcia i al servei dels ciutadans i la societat, i per la seva aportació al llenguatge audiovisual en llengua catalana.

CruyffFundador del Johan Cruyff Institute i de la Fundació Cruyff.
 
Premiat pel seu compromís, dedicació i excel·lència en el camp social i formatiu fent ús dels valors de l’esport. La Fundació Cruyff ha portat a terme una important tasca amb col·lectius en risc d’exclusió i nens amb discapacitat, una activitat que representa molt nítidament valors que el Consell Social promou, com la integració social, l’esforç, el respecte, el treball en equip i la capacitat de superació; l’Institut Cruyff també ha jugat un paper significatiu en la construcció de ponts entre la formació, l’esport i el món empresarial a través del desenvolupament del talent i el coneixement.

OliuDoctor en Economia i President del Banc de Sabadell. 

Premiat per l’excel·lència i amplitud de la seva carrera professional, en la que ha combinat amb èxit la docència, la gestió pública i la gestió empresarial; i per la qualitat, la internacionalització i també la significança de l’entitat que presideix en l’entorn territorial de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

IzquierdoProfessora de Teoria Sociològica de la UAB i doctora en Economia.

Premiada pel seu treball a favor de la cohesió social i els valors democràtics, el respecte per la diversitat, i la lluita contra la discriminació, tots ells valors íntimament lligats amb la Responsabilitat Social. 

Maria ReigEmpresària andorrana

 

Premiada pel seu activisme empresarial i social i la seva implicació com a coimpulsora de Barcelona Global, una plataforma ciutadana de pensament i acció per al desenvolupament econòmic de Barcelona.

GabilondoPeriodista

Premiat per la seva dilatada i prestigiosa trajectòria professional com a periodista, reconeguda per la opinió pública per la seva independencia, rigor i capacitat de comunicacio, i pel seu compromís i responsabilitat social.

 

BricallEconomista, profesor i polític.

Premiat per la seva dilatada i compromesa trajectòria universitària  i  per la seva empremta social reflectida en la seva participació en la política del país.

2009: Andreu Mas-Colell
2008: Anna Lizaran
2007: Paco Candel
2006: Carlos Jiménez Villarejo
2005: Anna Veiga Lluch  
2004: Jordi Solé Tura
2003: Juan Marsé Carbó