Viu a la UAB

Actualitat

Crèdits: istockphoto/luckat

Estudi sobre l'ús addictiu a les tecnologies en els adolescents

L’ús problemàtic d’Internet i dels telèfons mòbils és més freqüent en les noies, mentre que els nois tenen més problemes amb l’ús dels videojocs, segons l'estudi fet a 5.538 joves de 1r a 4t d'ESO en el que han participat investigadors de la UAB. Tenir bones relacions familiars i participar en activitats extraescolars redueixen el risc d'ús problemàtic de les TIC.

+

La supervivència del sistema públic de pensions depèn de la manca de treball

Un estudi del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB, que s'ha publicat recentment, estima que en una Espanya amb plena ocupació, la ràtio de dependència en el sistema de pensions seria d'1 per cada 3 contribuents, però en canvi, ara per ara, és de 4 per cada 5 contribuents. S'evidencia un desaprofitament del potencial demogràfic.

+

La UAB rebrà dos ajuts FET-OPEN de la Comissió Europea

Dos projectes amb participació de la UAB, sobre el mal d’Alzheimer i sobre experimentació en física quàntica, estan entre les 22 propostes seleccionades per la Comissió Europea per rebre els selectius ajuts FET-OPEN del programa Horitzó 2020.

+

Descobreixen impresa a la roca la pell d’un dels darrers dinosaures

Investigadors de la UAB, amb la col·laboració de l'ICP, han descobert a Vallcebre una impressió fòssil, sobre la roca, de la superfície de la pell d’un dinosaure del Cretaci Superior, una època molt propera a la seva extinció. Per les seves característiques, es tracta d’una troballa única a Europa.

+

Vídeos