Viu a la UAB

Actualitat

BioEclosion, nova empresa de base tecnològica de la UAB

Investigadors del Departament de Química i de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina han creat l'empresa BioEclosion, participada per la UAB, per comercialitzar un biosensor capaç de detectar la celiaquia en pocs minuts a partir d'una gota de sang.

+

Les ciutats més verdes es tornen més injustes

Un projecte de l'ICTA-UAB analitzarà el procés de "gentrificació verda" pel qual la construcció de parcs i zones verdes a les ciutats tendeix a atreure a les classes socials més altes i exclou els col·lectius més vulnerables.

+

Èxit de la reintroducció de marmotes als Pirineus

Èxit de la reintroducció de marmotes als Pirineus

Una investigació de la UAB i del CREAF revela que les marmotes reintroduïdes al Pirineu tenen molt poca variabilitat genètica -provenen de dues localitats alpines i no s'han barrejat entre elles-. Tanmateix, això no ha estat impediment perquè la reintroducció hagi estat un èxit.

+

Registren més de 300 vestigis arqueològics a Aigüestortes

Una recerca liderada per la UAB hi ha documentat i mapejat 344 vestigis arqueològics mitjançant tècniques de prospecció de la superfície. Les dades revelen un territori molt humanitzat, ocupat des de fa més de 10.000 anys, amb la majoria de registres per sobre dels 2200 metres d'altitud.

+

Cultura i vida al Campus