Premi Alumni UAB

Premi Alumni UAB

El Consell Social de la UAB atorga el Premi Alumni UAB des de l'any 2018 a una persona que hagi estudiat a la UAB “per la seva reconeguda trajectòria, amb l’objectiu de fomentar-ne l’aproximació a la UAB i generar-hi possibles sinergies d’interès”.

Consulteu a continuació els guardonats del Premi Alumni UAB:

 

Cristina Gallach

Periodista i diplomàtica

El Premi Alumni UAB, destinat a persones titulades a l'Autònoma, va distingir Cristina Gallach, periodista i diplomàtica llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB que ha ocupat, entre altres responsabilitats a institucions internacionals, la secretaria general adjunta de Nacions Unides. El guardó vol reconèixer la seva dilatada experiència en els mitjans de comunicació i les institucions públiques i el seu paper com a referent mundial en la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible i l'Agenda 2030.

Vídeo de presentació de Cristina Gallach >

Carlos Ruiz ZafónEscriptor

El Premi Alumni UAB 2020 va ser per Carlos Ruiz Zafón, per la seva trajectòria com a escriptor barceloní de projecció internacional, amb gran influència de la narrativa audiovisual i autor de vuit novel·les, una bestseller mundial, algunes de les quals han donat a conèixer la ciutat de Barcelona a tot el món".

Vídeo de presentació de Carlos Ruiz Zafón >

Sara BerbelGerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, escriptora, doctora en Psicologia Social i exalumna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (Psicologia, 1986).

El Premi Alumni UAB 2019 va ser per Sara Berbel, per la seva àmplia i contrastada trajectòria en l’àmbit de l’equitat del gènere, com a professora i recercadora en moviments socials i estratègies per al canvi social, especialment en els grups de dones com a agents actius, i per l’exercici de càrrecs directius en entitats tant públiques com privades, com a assessora i impulsora d’aquests valors, així com pel seu treball en el camp de la inserció laboral.

Carla Simon

Cineasta i exalumna de la Facultat de Comunicació de la UAB (Comunicació Audiovisual 2009).

El Premi Alumni UAB 2018 va ser per a Carla Simón, per la seva valuosa trajectòria com a jove cineasta i per la seva contribució, des de l’àmbit cinematogràfic, a la cultura del país, projectant‐la tant a nivell nacional com internacional, i amb una clara contribució activa de la dona a la indústria cinematogràfica. El 2017 la seva opera prima 'Estiu 1993' va aconseguir un èxit històric per al cinema català a la Berlinale amb un doble premi, la Biznaga d’Or al Festival de Màlaga, tres Goya i el premi a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2018.