Presidència

El President del Consell Social de la UAB

Gabriel MasfurrolGabriel Masfurroll Lacambra va néixer el 1953 a Barcelona, està casat i és pare de tres fills, el Gaby, la Paola i l’Alex, que va néixer amb síndrome de Down i va morir als tres anys. L’Alex va ser el principal motiu de la creació el 2006 de la Fundació Alex. També és avi de dos néts, en Gaby i la Clara.

Masfurroll és l'impulsor de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down, presideix la Fundació Alex i és membre de la Fundació Anima, del Proyecto Aura i de la Fundación Laureus España. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació i és autor de diversos llibres. El 2008 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

A més, té una dilatada trajectòria dins del sector sanitari. El 1997 va ser el creador de la xarxa privada USP Hospitales, i l'any 2010 va crear Wings 4 Business, una plataforma d'inversió, consultoria i assessoria en sanitat. Ha treballat també a empreses multinacionals del sector i és membre de l'American Hospital Association i de l'International Hospital Federation.

Més enllà del sector hospitalari, Masfurroll assessora empreses de diversos sectors i és president de Europe’s 500 (organització que aglutina les 500 principals empreses europees), membre del Cercle d'Economia, soci honorífic del Foro del Mediterránero i membre del Consell Assessor de Foment del Treball. Persona molt vinculada al món dels esports, ha estat vicepresident del F.C. Barcelona i va treballar per la candidatura olímpica de Madrid 2016. D'altra banda, està especialment involucrat en el foment de la iniciativa emprenedora. 

Va prendre possessió com a President del Consell Social de la UAB el maig de 2014, renovant en el càrrec per un segon mandat l'octubre de 2019.


Per a més informació, podeu consultar: www.gabrielmasfurroll.com

Linkedin 

 

 
 
Presidències Anteriors:

Alicia GranadosÉs doctora en Medicina i va ser fundadora de l'Agència d'Avaluació de Tecnologies i Recerca Médiques. Va desenvolupar la seva tasca com a presidenta del Consell Social de la UAB des del 17 de març de 2009 fins el 29 d’abril de 2014.

Rosa CullellLa presidenta del Consell Social de la UAB des del 13 de març de 2004 fins el 17 de març de 2009 té una llarga trajectòria com a periodista i columnista i ha format part dels consells d'administració de grans empreses.

Pere MiroVa ser degà Col·legi de Químics de Catalunya i Balears i va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l'any 1999. Va desenvolupar la seva tasca com a president del Consell Social de la UAB des del 4 de març de 1997 fins el 13 de març de 2004.

Joan UriachEmpresari català del sector farmacèutic i acadèmic emèrit de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, va desenvolupar la seva tasca com a president del Consell Social de la UAB des del 9 de febrer de 1993 fins el 4 de març de 1997.

Anton CanellasJurista i cofundador de les Juventuts Democristianes, Cañellas va ser diputat i va col·laborar en la redacció de l'Estatut d'Autonomia. Va ser president del Consell Social des del 21 de novembre de 1985 fins el 9 de febrer de 1993.