Imagine Express

img_imagine_express

El Consell Social de la UAB patrocina la segona edició de la competició internacional Imagine Express 2015, una hackató de 4 dies a través d’un viatge en tren entre Barcelona, París i Londres. El concurs, que té lloc des del 27 de febrer de 2015 a l’1 de març de 2015, pretén descobrir i potenciar el talent innovador i emprenedor en el sector dels telèfons mòbils.
 
Durant aquests quatre dies els participants han de desenvolupar en equips de tres components una aplicació mòbil adreçada als camps de la salut, aigua, fintech o temàtica lliure. El concurs selecciona fins a 36 participants de perfils pluridisciplinars: 12 enginyers informàtics, 12 innovadors i 12 economistes de l’àmbit de l’administració d’empreses.
 
Les idees/projectes són presentats a Londres i el millor equip en cada sector rep finançament i mentoring per desenvolupar el seu projecte. Durant el viatge de tornada a Barcelona, els projectes guanyadors es constitueixen com una empresa i, una vegada a Barcelona, els emprenedors presenten en el Mobile World Congress els seus projectes per instal·lar-se en incubadores de la ciutat.
 
En el Disseny HUB Barcelona els 12 grups participants presenten els seus projectes i tenen l'oportunitat, en un entorn de networking, de coincidir amb incubadors/acceleradors/inversors.
 
La iniciativa, que ha estat impulsada i organitzada per l’Imagine Creativity Center de San Francisco en col·laboració amb la Barcelona Mobile Capital, compta amb la participació de la UAB mitjançant el Programa UAB-Emprèn i el suport del Consell Social de la UAB.  
 
La participació en el programa és una eina estratègica per a la UAB per la sensibilització i  motivació dels estudiants de la Universitat i per impulsar entre aquest col·lectiu la generació de projectes innovadors i emprenedors, independentment de si que aquests són seleccionats en el programa.