Comunicació

Empreses

Us presentem diferents llocs on podeu cercar informació sobre empreses:

La informació sobre empreses en general la trobareu a la Biblioteca de Ciències Socials o a la Biblioteca Universitària de Sabadell, que són les biblioteques especialitzades en economia. Els directoris d'empreses de l'àmbit de la comunicació els trobareu a la Biblioteca de Comunicació en diferents topogràfics. Consulteu el catàleg o demaneu ajuda als taulells d'informació.

Bases de dades
Consulta la pàgina bases de dades d'economia

Àmbit espanyol

 • SABI (Sistema de Balances Ibéricos). Base de dades subscrita per les biblioteques de la UAB. Conté informació financera i comptable de casi 2,9 milions d'empreses espanyoles amb un històric de gairebé 20 anys. Permet cercar per múltiples criteris, fer llistats d'empreses (per geogràfic i activitat, per exemple) que desprès podrem exportar a un document Excel, obtenir informes d'una empresa o comparar-ne vàries, fer gràfics, etc. Disposeu d'una guia.
 • Directorio Axesor. De Expansión.com. Empreses espanyoles organitzades per activitat i província.
 • Agenda de la comunicación. Organismes, mitjans de comunicació, empreses...

Àmbit internacional

 • Factiva. Base de dades subscrita per les biblioteques del CSUC. A la secció Company podem cercar empreses concretes i proporciona informació molt completa de cadascuna d’elles. A la secció Industry proporciona informació per sectors econòmics (com Media/Entertainment, o Business/Consumer Services) amb les dades més rellevants de cada sector, empreses principals, etc.
 • Europages. Plataforma europea que indexa 3 milions d'empreses. Àmplies opcions de cerca, entre elles per sectors (inclou Marketing, publicidad y comunicación), geogràfic, etc. En diverses llengües, entre elles el castellà.

Grups de comunicació

Audiovisuals

Consulteu la pàgina: Bases de dades de comunicació: industria audiovisual

Àmbit català

Àmbit espanyol

 • KFTV. Directori internacional de serveis de producció audiovisual. Permet la cerca per país, producte o companyia. Exhaustiu encara que centrat al món anglosaxó.
 • European Audiovisual Observatory. Organisme públic que recull i difon informació sobre la indústria de l'audiovisual a Europa. La base de dades MAVISE és un directori de canals de TV i altres companyies audiovisuals que podem limitar per país.
 • Cineuropa. Una de les seves seccions és Industry que inclou diverses bases de dades: de productores, distribuïdores, etc.
 • Visualnet. Directori de tot tipus d'empreses del sector audiovisual i publicitari. Internacional encara que centrat als EUA.

Publicitat i RRPP

 • AdForum. Base de dades d'anuncis, subscrita per les biblioteques de la UAB, on podem cercar agències i productores de tot el món.
 • Guía de medios digital. Base de dades de mitjans, sobretot espanyols, subscrita per les biblioteques de la UAB. Inclou agències de comunicació i publicitat
 • Visualnet. Directori de tot tipus d'empreses del sector audiovisual i publicitari. Internacional encara que centrat als EUA.