Els nostres fons

Les biblioteques de la UAB posen a la vostra disposició un ampli fons documental de suport a la docència i a la recerca: més d'un milió de llibres o monografies, prop de 75.000 col·leccions de publicacions periòdiques (diaris i revistes) i prop de 200.000 documents de material no llibre (DVD, tesis, mapes, etc). Una bona part d'aquest fons es troba en format digital.
A banda d'aquest fons general les biblioteques de la UAB compten amb altres fons específics: col·leccions especials, fons personals i institucionals, producció pròpia de la universitat, etc.
Per tal de garantir un desenvolupament harmoniós del fons, les Biblioteques de la UAB elaboren plans de la col·lecció generals i específics. Us animen a col·laborar en aquest desenvolupament del fons mitjançant les sol·licituds d’adquisició de documents, els donatius o l’intercanvi.

Disposeu de guies que expliquen com trobar tipus de documents o suports determinats. També recursos i webs temàtiques que us proporcionen informació sobre els recursos disponibles sobre una matèria o titulació concreta.

Us presentem una selecció dels nostres fons i eines de cerca:

 

Cercador

Permet cercar de forma integrada totes les col·leccions impreses i electròniques de les Biblioteques de la UAB, inclòs el DDD, oferint l’accés al text complet i informació de la disponibilitat dels documents a les nostres biblioteques.

Bibliografia de curs

Eina que permet accedir a la bibliografia bàsica de les assignatures. Es pot cercar pel professor responsable, nom o codi de l’assignatura.

El professorat (PDI) pot fer propostes de canvis a aquesta bibliografia recomanada.

CCUC

Catàleg col·lectiu que inclou els documents de les biblioteques de les universitats catalanes i d'altres institucions, com la Biblioteca de Catalunya.
Permet accedir al préstec consorciat o préstec PUC

Col·leccions especials

A les col·leccions especials trobareu documentació rellevant en certs àmbits o tipus de material. Sovint reuneixen documents rars, materials únics, manuscrits, etc.

Fons personals i institucionals

Als fons personals i institucionals trobareu documents produïts o reunits per una persona, una família o un organisme en l’exercici de les seves activitats i funcions: correspondència, diaris personals, etc.

Dipòsits digitals

Entre els dipòsits digitals trobareu el DDD, que emmagatzema la producció de la UAB, i altres dipòsits cooperatius, com Recercat, que aplega documents de recerca, o TDX que conté tesis doctorals.

Tesis

A aquesta secció trobareu diversos dipòsits digitals de tesis.
També us expliquem com cercar tesis en paper i digital.

Premsa

En aquest apartat trobareu informació sobre els diaris i revistes d’informació general, en qualsevol format, que es reben a les biblioteques de la UAB.

Mapes

El Catàleg GEODOC és l'instrument de referència de la Cartoteca, que us ofereix llistats de mapes classificats per àmbits geogràfics.  

Documentació política

El CEDOC aplega llibres, fullets, cartells i col·leccions de revistes sobre la situació política contemporània de Catalunya i Espanya. 

Reserva

La secció de Reserva aplega un fons documental antic de temàtica general imprès entre els segles XVI i XX.

Fons estadístics

La unitat especialitzada en fonts estadístiques de diverses matèries es  troba ubicada a la Biblioteca de Ciències Socials.

Documentació Unió Europea

En aquest apartat trobareu publicacions oficials de la Unió Europea, així com altres tipus de documents especialitzats en temàtica europea.