La sostenibilitat a les Biblioteques UAB
Les biblioteques han tingut sempre un rol molt actiu en el suport al desenvolupament i a la integració social, a la vegada que són un factor clau per a la cohesió de comunitats. L’Agenda 2030 inclou, com a prioritats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’accés a la informació i al coneixement així com a les tecnologies de la informació.
En aquest context, les biblioteques universitàries1 han incorporat com a projecte estratègic el d’alinear i adaptar els objectius i accions anuals als derivats de l’Agenda 2030.
La UAB també compta amb una llarga trajectòria en l’àmbit del desenvolupament sostenible. Des de 1999 ha anat implementant diversos plans de sostenibilitat i en l’actualitat hi ha vigent el Pla Campus Saludable i Sostenible (2023-2027) que guia l’estratègia en aquest àmbit.
En els darrers anys, el Servei de Biblioteques ha participat en iniciatives diverses per millorar la gestió ambiental dels edificis i ha format part de grups de treball transversals centrats en la sostenibilitat, la igualtat i la integració social.
La sostenibilitat de les Biblioteques de la UAB neix dels antecedents exposats i relaciona els 6 eixos del Pla d’Actuacions 2025-2030, amb 13 actuacions dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb 4 línies d'acció del Pla Campus Saludable i Sostenible a les quals contribueix.
Anualment es fa el seguiment del compliment i es determinen les millores a aplicar.