Comunicació

Composició del fons

La Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General és la biblioteca de la UAB que té el fons especialitzat en comunicació i matèries relacionades: periodisme, mitjans de comunicació de massa –premsa, ràdio, televisió–, publicitat i relacions públiques, màrqueting, cinema i fotografia. També disposa d’una àmplia col·lecció d’obres de referència i d’un fons de biblioteconomia, documentació i arxivística. Per la seva funció de biblioteca general de la UAB, rep les obres del Servei de Publicacions de la UAB, així com totes les tesis doctorals llegides a la universitat, i acull la secció de fons documental antic, anomenada Reserva.

Utilitzeu el Cercador per localitzar els documents. La majoria de les col·leccions són de lliure accés i es poden consultar a les sales de lectura de les plantes 2, 3 i 4 de la Biblioteca. No obstant, per raons d’espai i conservació, una part del fons es conserva en dipòsits: si necessiteu accedir a algun document guardat als dipòsits, el podeu sol·licitar a través del catàleg.

Llibres: prop de 100.000 volums, ordenats segons la Classificació Decimal Universal (CDU).

Premsa: més de 10.000 col·leccions de diaris i revistes d’informació general, premsa local i comarcal i suplements. En format paper, CD-ROM, DVD-ROM i microforma.

Revistes especialitzades en periodisme, comunicació audiovisual, publicitat i cinema.

Material sonor, audiovisual, gràfic i informàtic: cal destacar una important col·lecció d’efectes sonors i una extensa secció de pel·lícules, sèries de televisió i documentals en DVD.

Col·lecció local UAB: llibres, revistes i butlletins publicats pel Servei de Publicacions de la UAB

Tesis doctorals: més de 13.000 tesis doctorals de tots els departaments de la UAB

Recursos digitals: accessibles en línia a través del cercador.  Disposeu també d'una pàgina general de llibres i revistes digitals (per títol, matèria, etc.) i tres pàgines de recursos de comunicació: llibres digitals, bases de dades i diccionaris.

Més informació

Guia de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Com trobar un document a la prestatgeria