Comunicació

Estadístiques - Comunicació

Feu una cerca per paraula clau al Cercador: amb la matèria desitjada i el terme "estadístiques". Per exemple: estadístiques comunicació, estadístiques premsa, estadístiques televisió, estadístiques ràdio, estadístiques cinema. També us pot interessar la matèria Indústria audiovisual. Si cerqueu dades d'audiència o difusió cerqueu per matèria Audiència.

Us recomanem especialment la base de dades internacional Statista que inclou més d'un milió d'estadístiques provinents de 22.500 fonts d’informació. També inclou informes i tendències de sectors, estudis de mercat i consumidors, dossiers estadístics, enquestes i infografies. Trobareu el sector Medios de comunicación y marketing amb estadísticas i informes de cinema, ràdio i televisió, videojocs, música, publicitat i màrqueting i ús dels mitjans de comunicació.

  • Informe de la comunicació a Catalunya Fet per l'  Incom-UAB, inclou estadístiques de tots els mitjans.
  • Media Landcapes. Portal de l'European Journalism Centre amb informació sobre la indústria dels mitjans als diferents països d'Europa. Inclou premsa, mitjans audiovisuals (ràdio, televisió i cinema) i Internet.

Catalunya

Espanya

Europa

  • European Audiovisual Observatory. Organisme públic que recull i difon informació sobre la indústria de l'audiovisual a Europa. Publica informes, estadístiques, dades sobre distribució i exhibició, etc. Molt útil resulta el seu Yearbook, un anuari en paper o digital (consultable des de la Biblioteca de Comunicació) amb estadístiques de cinema, televisió, audiovisuals, vídeo i nous mitjans.

  • Guia de l'audiència elaborada per la Biblioteca de Comunicació. Inclou recursos per accedir a dades d'audiència (ràdio, televisió, cinema), de difusió de diaris i revistes, d'accés a Internet i de venda de música i DVD
  • Les principals fonts de dades d’audiència de televisió a Espanya provenen de Kantar Media. Podeu trobar part de la informació que elabora aquesta empresa en aquests documents que trobareu a la biblioteca de comunicació: Anuario de audiencias de televisión i Noticias de la comunicación (Revista en paper. Trobareu informació al número del mes de gener de cada any).