Assessorament i Formació

Les Biblioteques UAB ofereixen activitats de formació a tota la comunitat universitària per donar a conèixer els serveis i els recursos, per treure'n el màxim profit i formar en les competències digitals i informacionals bàsiques.

El servei de formació d’usuaris engloba tota la formació presencial, semipresencial i formació en línia amb materials d’autoformació.

Les Biblioteques UAB ofereixen cursos d’autoaprenentatge mitjançant el Campus Virtual UAB:

 • Coneix la teva Biblioteca: Voleu saber què ofereixen les Biblioteques? Inscriviu-vos a l’Escape Room: Salvem la Biblioteca. Teniu 9 missions amb proves i endevinalles, que faran que d'una manera divertida conegueu tots els serveis i recursos que teniu al vostre abast. Curs adreçat a alumnes de primer. Durada estimada: 1 hora. Llengua del curs: català. Obertura d'inscripcions al setembre 2024 (a l'inici del curs 2024-25).
 • Eines i recursos que t'ofereixen les biblioteques per realitzar el teu treball acadèmic: TFG o TFM: Obertura d'inscripcions al setembre 2024 (a l'inici del curs 2024-25). Per realitzar-lo en castellà o anglès, sol·liciteu-lo a través del Pregunt@
 • PubMed: la plataforma d'accés públic i gratuït a les bases de dades de l'NLM (National Library of Medicine, USA). És el recurs d'informació bibliogràfica més important per a l'àrea de biomedicina i ciències afins: totes les ciències de la salut, entre les quals hi ha la Psiquiatria i la Psicologia, així com ciències de la vida relacionades. Aquest curs mostra com fer servir la base de dades i treure-li el màxim partit per a la recerca i l'estudi. Durada estimada: 1:30 hores. Llengua del curs: català. Obertura d'inscripcions al setembre 2024 (a l'inici del curs 2024-25).
 • Web of Science i Scopus: aquest curs mostra com fer servir Web of Science i Scopus i treure'ls el màxim partit per a la recerca i l'estudi. Es tracta de dues bases de dades multidisciplinars que permeten fer cerques temàtiques i consultar indicadors bibliomètrics. Actualment són dos dels recursos d'informació bibliogràfica i bibliomètrica més importants. Durada estimada: 2 hores. Llengua del curs: català. Obertura d'inscripcions al setembre 2024 (a l'inici del curs 2024-25).
 • Zotero: curs per aprendre el funcionament i les prestacions bàsiques del gestor bibliogràfic Zotero per tal de crear la vostra biblioteca personal i elaborar les citacions i la bibliografia del vostre treball d’una manera automàtica. Durada estimada: 4:30 hores. Obertura d'inscripcions al setembre 2024 (a l'inici del curs 2024-25). Per realitzar-lo en castellà o anglès, sol·liciteu-lo a través del Pregunt@.

Cursos de formació que la Biblioteca imparteix dins de les assignatures d’acord amb el professor responsable de la mateixa, dins d’un Grau o Màster.

Si sou docents i esteu interessats en algun curs per a la vostra assignatura, contacteu amb la vostra biblioteca de referència.

Les activitats formatives transversals són aquelles que són d’utilitat per a totes les persones que estan fent un doctorat amb independència de quina sigui la seva àrea de coneixement, ja que promouen la formació en competències transversals durant l’etapa formativa del doctorat. En aquest sentit les Biblioteques UAB ofereixen, mitjançant l’Espai de Comunicació de l’Escola Doctorat UAB, el següents cursos:

 • Cerca i gestió de la informació: (esp i eng)
 • Web of Science i Scopus (cat, spa i eng)
 • Zotero: (cat, spa i eng)
 • Propietat intel·lectual per elaboració de la Tesi: (cat, spa i eng)
 • Publicar en accés obert i finançament a la UAB : gestió de dades. (cat, spa i eng)
 • Dades de recerca: publicar-les en obert i fer el pla de gestió de dades. (cat, spa i eng)

Per a més informació.

Podeu sol·licitar:  

 • Visites generals per a conèixer les instal·lacions, seccions i serveis de la Biblioteca 
 • Visites per a conèixer un servei o secció en concret de la Biblioteca 

Podeu demanar una visita adreçada: 

 • Als professors de nou ingrés 
 • Als professors visitants 
 • Als vostres alumnes de grau, postgrau, màster i doctorat 

S'ha de sol·licitar la visita almenys amb una setmana d'antelació. Les visites tindran una duració màxima d'una hora

Accés al formulari per sol·licitar una visita a la carta

El servei d’assessorament en línia, es un servei per mitjà de videoconferència a través de la plataforma Teams. Us oferim assessorament personalitzat sobre cerca d'informació d'una temàtica concreta, i també sobre els serveis, eines i recursos de les Biblioteques UAB. 

Podeu sol·licitar-lo mitjançant el següent formulari i el personal bibliotecari expert contactarà amb vosaltres per tal de programar la cita per poder-vos assessorar sobre la vostra demanda.

Accés al formulari

A continuació trobareu materials d’aprenentatge en competències informacionals digitals:

Consulteu el calendari i inscriviu-vos a una sessió