Comunicació

Arxivística

Us presentem un seguit de recursos relacionats amb l’arxivística i la gestió documental.

Localitzeu al Cercador obres que tractin sobre arxivística, gestió documental i de les diferents tipologies d'arxius o d'arxius d'un país o regió concreta. Utilitzeu els filtres que ofereix el Cercador per refinar els resultats per tipologia de document (revistes, bases de dades, etc.) o disponibilitat en versió digital entre d’altres.

Exemples cerques per matèries:

Arxius
Arxius - Revistes
Arxivística
Arxivística - Diccionaris
Arxivística - Revistes
Gestió de la informació
Gestió documental
Informació - Sistemes d'emmagatzematge i recuperació

Si cerqueu documents sobre un arxiu en concret, introduïu al camp Matèria de la  cerca avançada  el nom de l'arxiu, per exemple, Arxiu Nacional de Catalunya.Cercador

 • Generalitat de Catalunya. Arxiu Nacional de Catalunya
 • Generalitat de Catalunya. Arxius Centrals Administratius
 • Generalitat de Catalunya. Arxius de Catalunya
  Directori d’arxius que inclou diferents tipus de titularitat, tant d’dministracions públiques com arxius privats i eclesiàstics
 • Generalitat de Catalunya. Arxius en línia
  Portal on podreu consultar els fons, documents i objectes digitals que conserven els arxius d'arreu de Catalunya: l'Arxiu Nacional i la Xarxa d'Arxius Comarcals, i també alguns arxius municipals i privats.
 • Generalitat de Catalunya. Sistema d’Arxius de Catalunya (SAC)
  Es el conjunt d’òrgans de l’Administració i d’arxius que, amb normes i procediments garanteixen, d’acord amb els seus valors, la gestió, la conservació, la protecció, la difusió correctes de la documentació de Catalunya, i l’accés a aquesta documentació.
 • Generalitat de Catalunya. Xarxa d’Arxius Comarcals

 • Archives Portal Europe
  Porta d'entrada en línia al patrimoni arxivístic d'Europa i des d'Europa. Actualment, el portal conté informació sobre unes 7.000 institucions arxivístiques, de les quals més d'un miler contribueixen activament amb continguts, i compta amb més de 280 milions d'unitats descriptives arxivístiques.

Col·lecció de treballs de recerca presentats a l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents i publicats al Dipòsit Digital de Documents de la UAB.

La Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General disposa d'una col·lecció de revistes d'arxivística i butlletins d'arxius, donatiu de l'Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED), adscrita a la UAB, amb la qual hi ha un acord de col·laboració. Es conserven en un dels dipòsits de la Biblioteca. 

Teniu dubtes? Contacteu amb la biblioteca