Línies de recerca

En aquest apartat trobaràs la relació de línies de recerca d’aquest programa de doctorat i els doctors que hi dirigeixen tesis. També trobaràs, a la columna de la dreta, els doctors que poden actuar com a tutors acadèmics.

La teva tesi ha de tenir un únic tutor que pot coincidir, o no, amb el director de la tesi.

Tens informació detallada sobre les funcions i responsabilitats dels directors i dels tutors a les opcions del menú La direcció de tesi i La tutoria de tesi.


Línies de recerca i directors

Tutors

Alteracions genètiques. Medicina materno-fetal i tècniques de reproducció assistida

Les alteracions genètiques són anomalies que justifiquen un gran nombre d’alteracions de l’embrió, el fetus i el nounat. El seu coneixement, tant des del punt de vista diagnòstic com terapèutic, obre un gran ventall de possibilitats per millorar la qualitat de vida dels afectats. Tanmateix, aquest procés forma part important del més ample concepte de la medicina materno-fetal, que tracta de les anomalies i alteracions que poden presentar les mares i els fetus, amb repercussions importants no sols durant el procés gestacional, sinó també a llarg termini, essent la base de moltes malalties dels adults. També, en aquest àmbit, avui dia, l’inici de la gestació és un moment de gran transcendència i, per tant, de gran impacte en la salut de l’embrió. Les tècniques de reproducció assistida permeten que es pugui aconseguir un inici de gestació amb les màximes garanties. Aquests procediments, que són força complexos, requereixen d’una especialització important, cosa que s’incorpora en el programa de doctorat.

Doctors:
Cabero Roura, Lluís
Checa Vizcaíno, Miguel Ángel


Malalties metabòliques

Línia de recerca clínica i bàsica que inclou un grup heterogeni de malalties metabòliques i endocrinològiques amb repercussions durant l’embaràs, durant el desenvolupament fetal, neonatal, infància i adolescència. Entre aquestes s’inclouen: errors congènits del metabolisme, anomalies de la diferenciació sexual, retard de creixement intrauterí, síndrome metabòlica, deficiència d’hormona del creixement, mutacions en gens relacionats amb el desenvolupament de les glàndules suprarrenals i hipofisiària, síndrome d’hiperglucèmia-hiperinsulinèmia. A més a més, s’inclouen línies específiques sobre endocrinologia reproductora. L’equip investigador està format per obstetres, ginecòlegs, pediatres (neonatòlegs i endocrinòlegs) i biòlegs. Realitza estudis clínics i estudis experimentals amb models animals i cultius cel•lulars. Compta amb finançament públic i privat.

Doctors:
Carrascosa, Antonio
Calaf, Joaquim
Moreno, Antonio
Llurba, Elisa
Del Castillo, Fèlix
Pintos, G.


Malalties oncològiques i hematològiques

Aquesta línia de recerca inclou tots aquells aspectes relacionats amb l’estudi del càncer i de les malalties oncològiques no neoplàstiques: etiologia, diagnòstic, pronòstic, tractament i rehabilitació, des de la recerca més bàsica fins a la de caràcter més clínic i aplicat, i específicament també la recerca translacional.

Doctors:
Badell, Isabel
Gil, Antonio
Sánchez de Toledo, Josep


Malalties infeccioses en pediatria. Infeccions en obstetrícia i ginecologia

Infecció comunitària en pediatria. Infecció en el pacient immunodeprimit en pediatria. Diagnòstic i tractament de les infeccions perinatals (congènites i neonatals). Nous mètodes diagnòstics de les infeccions pediàtriques: sèpsia i infeccions respiratòries. Tractament antibiòtic en pediatria. Noves vacunes. Infecció per VIH en pediatria (prevenció de la transmissió vertical, tractaments antiretrovirals, monoteràpia, complicacions del tractament, qualitat de vida i desenvolupament cognitiu dels infectats).

Doctors:
Rodrigo, Carlos
Carreras, Ramon
Mur, Antonio
Soler Palacín, Pere


Medi ambient, factors socials i salut

Aquesta línia de recerca es concreta principalment en l’estudi dels factors ambientals i els seus efectes sobre la salut neonatal i infantil, específicament en l’exposició prenatal i postnatal a substàncies d’abús (tabac, alcohol i drogues d’abús): prevalença d’exposició, biomarcadors de les substàncies en matrius biològiques alternatives (meconi, pèl, placenta, etc.), seguiment dels recent nascuts i nens exposats prenatalment.

Doctors:
Payá, Antoni
Garcia Algar, Oscar

Badell, Isabel
Cabero Roura, Lluís
Calaf, Joaquim
Carrascosa, Antonio
Carreras, Ramon
Checa Vizcaíno, Miquel Ángel
Garcia Algar, Oscar
Gil, Antonio
Goya Canino, Maria del Mar
Llurba, Elisa
Moreno, Antonio
Mur, Antonio
Payá, Antoni
Pintos, G.
Rodrigo, Carlos
Salcedo, Salvador
Sánchez de Toledo, Josep
Soler Palacín, Pere
Viscasillas, Pere

 

Tens dubtes? Contacta directament amb la coordinació del programa omplint el formulari: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició