Presentació

El programa de doctorat en Ciències de l’Esport, neix en el marc de l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB (IRE-UAB) que aplega les iniciatives de recerca, formació i transferència de coneixement que es promouen des de la UAB en matèria d'esport. El programa ofereix la possibilitat de formar investigadors/es en l’àmbit de les Ciències de l’Esport des de perspectives o disciplines de recerca afins (psicologia, educació, comunicació, economia, enginyeria, medicina), i dotar-los d’una visió disciplinària i multidisciplinària, destinada a resoldre les necessitats i reptes de l’esport en la societat actual.

 

Compta amb un equip d’ investigadors/es sèniors de diferents àrees de coneixement, agrupats en 7 línies de recerca. També hi col·laboren institucions i universitats a nivell nacional i internacional en la codirecció de tesis doctorals per afavorir l’intercanvi de coneixements i donar resposta als reptes actuals que planteja el fenomen de l’esport.

 

Perfil del doctorand

El programa de doctorat s'adreça a aquells estudiants i professionals que vulguin investigar en l'àmbit de les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, ja sigui des d'un vessant més disciplinar o des d'un vessant multidisciplinar, integrant coneixements de l'àmbit esportiu amb altres àrees de coneixement. S'orienta a estudiants de diferents àmbits acadèmics: ciències socials i jurídiques, humanitats, enginyeries, ciències de la salut i ciències bàsiques; l'activitat física i l'esport sempre és present en tots els estudis que es desenvolupin.

 

Sortides professionals

Aquest programa de doctorat formarà alumnat amb  una mirada integral i complexa, i tindrà com a principals sortides professionals:

 • La carrera acadèmica en l’àmbit de les Ciències de l’Esport.
 • L’exercici de llocs de responsabilitat en institucions internacionals de l’esport i les administracions públiques i privades relacionades amb aquest àmbit.
 • La recerca, la innovació i transferència de coneixement en l'àmbit de les Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
 • La docència en estudis de l'àmbit de les Ciències de l’Esport i àrees afins.
 • Col·laboració i/o participació amb investigacions i estudis amb centres de recerca nacionals i internacionals.

 

Objectius i justificació

El programa de Doctorat en Ciències de l’Esport parteix de la voluntat d’aprofundir en la complexitat del món de l’esport com un fenomen global, complex i polièdric, abordant-lo des d’una vessant multidisciplinària on s’integrin coneixements de l’àmbit de l’esport però també d’altres àrees de coneixement afins. Aquesta mirada multidisciplinària de l’esport com a fenomen global compta amb la participació d’investigadors i investigadores de diferents camps de coneixement en l’àmbit de les ciències aplicades a l’esport.

Són objectius d'aquest programa de doctorat:

 • Formar investigadors i investigadores des de perspectives o disciplines de recerca afins (psicologia, educació, comunicació, economia, enginyeria, medicina, etc.).
 • Promoure, fomentar i estimular el desenvolupament de línies de recerca innovadores per afrontar els reptes actuals de l’àmbit de Ciències de l’Esport.
 • Suscitar, animar i propiciar l'intercanvi, la mobilitat i la interrelació de professorat i alumnat, dins de la pròpia UAB i amb les universitats col·laboradores de diferents països.
 • Proporcionar una base tècnica i metodològica sòlida per desenvolupar treballs de recerca en el camp de les Ciències de l’Esport.

 

Infraestructures per a la recerca

A banda dels recursos materials que la UAB posa a disposició dels programes de doctorat per al desenvolupament de les activitats de formació i investigació, els doctorands d’aquest programa tenen a l’abast les infraestructures per a la recerca següents:

 • Laboratori de Psicologia de l’Esport, equipat amb aparells d'ergometria i polígrafs per reproduir i enregistrar situacions esportives o d'activitat física en condicions controlades.
 • Servei d’Activitat Física, a través del qual es poden generar i accedir a dades sobre pràctica esportiva que poden ser interessants per al desenvolupament d'alguns treballs de recerca.
 • La UAB disposa del programa de suport acadèmic i tutoratge dirigit als i les esportistes matriculats a la UAB Tutoresport-UAB.

 

Coordinador/a

Maria Prat Grau

 

Composició de la comissió acadèmica del programa de doctorat

 • El/la coordinador/a del programa de doctorat
 • Una representació de les línies de recerca del programa de doctorat

 

Gestió administrativa

Berta Cerezuela
Institut de Recerca de l’Esport
Edifici N. Planta 1
Campus UAB
08913 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Spain
Tel. +34935811992
Correu: coordinacio.doctorat.esport@uab.cat

 

Doctorat UAB

Titulació: Doctor/a en Ciències de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona
Nombre de places: 10
Preu: aprox. 540 €/curs Veure el detall del preu del doctorat

Idiomes en què es pot realitzar la tesi:

Català, Castellà i Anglès

Universitats o institucions responsables:

Universitat Autònoma de Barcelona
 

Departaments o Instituts vinculats:
Institut de Recerca de l'Esport de la UAB (IRE)

Ciències Socials i Jurídiques
Ciències de la Salut

Tens dubtes? Contacta directament amb la coordinació del programa omplint el formulari: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició

Informació addicional: https://www.uab.cat/ire