Manteniment de la capacitació per personal usuari d'animals d'experimentació
L’article 20 de l’Ordre Ministerial ECC/566/2015, del 20 de març, estableix que per mantenir la capacitació inicial del personal que manipuli animals per a l'experimentació, s’han de realitzar activitats de formació continua. Aquestes activitats tenen com objectiu garantir la millora i han de complir les següents condicions:
- Impartició o assistència a cursos, seminaris, ponències, tallers o jornades científiques, estàncies autoritzades a centres d’investigació o altres activitats que estiguin encaminades a l’aprenentatge de noves tècniques, mètodes o normativa aplicable a l’experimentació amb animals o actualització.
- Formació relacionada amb els mòduls corresponents a la funció capacitada.
- Cada funció necessita un mínim d’hores d’activitats formatives:
- Funció a): 20 hores en 8 anys.
- Funció b): 25 hores en 8 anys.
- Funció c): 45 hores en 8 anys.
- Funció d): 40 hores en 8 anys.
- Funció e): 90 hores en 8 anys.
- Funció f): 90 hores en 8 anys.
En el cas de sol·licitar més d’una funció, sempre es requerirà les hores de la categoria que requereixi major nombre d’hores.
- Les activitats formatives s’acrediten amb diplomes o certificats d’assistència amb el contingut i duració de l’activitat formativa.
- Poden permetre el manteniment de diferents funcions de capacitació.
- Han de respectar les condicions per l’ús d’animals vius a pràctiques docents i formatives.
Correspon als òrgans competents (Generalitat de Catalunya) la comprovació del manteniment de la capacitació del personal usuari d’animals d’experimentació, com a mínim cada vuit anys. Aquest òrgan competent pot suspendre el reconeixement de la capacitació si no es compleixen els requeriments de formació continuada.
Sol·licitud de manteniment de la capacitació:
Respecte la tramitació, cal fer la sol·licitud pel manteniment de la capacitació del personal que manipula animals utilitzats per a finalitats científiques, a travès del següent enllaç habilitat per la Generalitat.
Adreces d’interès: