CORES UAB CORE en Salut Mental

Presentació

Els reptes de l'abordatge integral de la Salut Mental en població infanto-juvenil

8 de maig de 2021 · De 9.30 h a 13.30 h · Jornada Virtual
Taula redonda amb experts de l'àmbit de la Salut, Educació, Afers Socials, Ocupació, Justícia

cartell jornadaAquesta jornada organitzada per l'Associació de Familiars d'Adolescents amb Trastorn Alimentari i/o de Conducta (ASFATAC) i la Comunitat Orientada a Reptes Estratègics en Salut Mental (CORE Salut Mental) de la Universitat Autònoma de Barcelona, pretén donar a conèixer, a partir d'experts en diferents àmbits de la vida de nens i joves que presenten trastorns de conducta, la situació actual en què es troben i els reptes als quals s'ha de donar resposta des de cada sector.

Els centres educatius estan preparats per atendre nois amb trastorns de conducta? Tenen aquests nois espais d'oci saludables? Es contempla des de l'àmbit de salut actuacions de caràcter més comunitari? Quin paper hauria de tenir l'atenció primària en el diagnòstic i abordatge d'aquestes problemàtiques? Com és la transició de la infància a l'adolescència i a l'adultesa en els serveis d'atenció a la salut mental? Com és el seu camí cap a la inserció laboral? Són suficients els mecanismes del sistema judicial actual per atendre les necessitats de nens i adolescents que pateixen trastorn de conducta? Quan una persona jove es troba en una situació de risc psicosocial, han d'intervenir serveis sociosanitaris, socioeducatius, serveis socials, justícia, ... Quina és la connexió real entre els diferents serveis? L'abordatge clàssic d'aquests trastorns es realitza des de la Psicologia o la Psiquiatria, quin paper tenen o haurien de tenir altres professions com Educació Social, Infermeria, Treball Social, Psicopedagogia, etc? Com fem co-partícips als propis joves i les seves famílies?

La finalitat última d'aquesta primera trobada és construir una mirada conjunta que ens permeti formular propostes transversals per iniciar una coordinació eficaç entre els diferents àmbits de vida d'aquests nens i joves. Pot ser que no sigui una jornada on trobem respostes, sinó un espai on generem preguntes, preguntes que ens dirigeixin a reflexionar, preguntes que ens permetin delimitar aquelles per a les quals encara no tenim respostes i ens encaminin cap a la construcció de noves propostes d'intervenció que contemplin un abordatge integral per a aquests nens i joves.

Jornada adreçada a: Terapeutes ocupacionals, educadors socials, mestres, equip EAP, CSMIJ, CREA, CDIAP, CRETDIC, pediatres, psicòlegs generals sanitaris, infermeria pediàtrica, infermeria en salut mental, psiquiatres, pedagogs, nutricionistes, tècnics d'ocupació, empresaris, treballadors socials, monitors de lleure, entitats de SM, metges d'atenció primària, entitats culturals i esportives, polítics, advocats, jutges, fiscals, criminòlegs, forenses, forces de seguretat i joves i familiars.

Inscripcions gratuïtes
 
Descarregueu el programa (PDF)