CORES UAB CORE en Salut Mental

Presentació

 Seminaris del CORE de Salut Mental

Vulnerabilitat, Resiliència i Biomarcadors en Psicopatologia

Dimecres 29 d'Octubre
Auditori (edifici nou), Hospital de Sant Pau

 

La incidència de la patologia mental en la població va en augment i representa enormes costos econòmics i socials, inclús per sobre d’altres patologies com el càncer i els problemes cardiovasculars. La Salut Mental constitueix un repte actual i futur de la societat europea, pel qual cal apostar i invertir des de diferents vessants, i molt especialment des de la recerca.
 
La Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental s’ha establert per promoure i gestionar efectivament les capacitats i activitats de R+D+i de la UAB i la seva anella hospitalària en l’àmbit de la Salut Mental, amb la missió de generar i promoure el treball en xarxa, compartint recursos i informació i coordinant les accions que es requereixen per impulsar efectivament projectes que contribueixen a avançar el coneixement en el camp i a promoure transferència de resultats a societat i indústria.

Aquesta sèrie de Seminaris del CORE de Salut Mental s’estrena en un any reconegut internacionalment com l’any de la Salut Mental – i pretén ser un fòrum obert per la discussió científica d’alt nivell en conceptes claus dins de la recerca en Salut Mental.

El seminari es realitzarà durant un matí, començant amb presentacions curtes d’investigadors joves e innovadors que, treballen en projectes internacionals – amb èmfasi en vulnerabilitat i resiliència en Psicopatologia-, i finalitzarà amb una taula rodona sobre biomarcadors, amb la participació de membres sènior.

Una pausa-café llarga permetrà la interacció entre els participants, així com llegir i discutir els pòsters.


Comité Científic
Dr. Antonio Armario (INc, UAB)
Dr. Lourdes Ezpeleta (Dpt. de Psicologia Clínica i de la Salut - UAB)
Dr. Roser Nadal (INc, UAB)
Dr. Susanna Subirá (Dpt. de Psicologia Clínica i de la Salut - UAB)
Dr. Adolf Tobeña (INc, UAB)