CORES UAB CORE en Salut Mental

Presentació

2n Seminari de la CORE en Salut Mental - 4 Novembre

La mortalitat per suïcidi és un problema de salut pública de primera magnitud, que s’ha incrementant els darrers anys a nivell mundial. S’estima que cada any un milió de persones se suïciden al mon, i l’OMS preveu que pel 2020 representarà un 2,4% del total de càrrega de malaltia als països desenvolupats. Preocupa especialment el que sigui una de les primeres causes de mortalitat en persones joves. Malauradament, la mortalitat representa la punta de l’iceberg de la problemàtica real. Si be les estadístiques no registren las temptatives autolítiques, s’estima que per cada mort es realitzen 20 temptatives.

Es coneix que les polítiques de prevenció del suïcidi són efectives i que tenen un impacte positiu en la reducció de la mortalitat. També es sap que la patologia mental es un dels factors principals de risc en països occidentals i per tant un focus d’atenció per la prevenció .

Aquest Segon Seminari de la CORE, Etiologia, Intervenció i Prevenció del Suïcidi
, brindarà l’espai per discutir les darreres trobades en recerca al voltant d’aquest important problema de salut pública i, en la mesura de lo possible, aportar llum i vies innovadores de sortida.

El Seminari tindrà lloc durant tot el matí del 4 de Novembre, amb presentacions curtes de treballs innovadors així com ponències més estratègiques i de futur, principalment a la sessió de cloenda. Una pausa - cafè llarga permetrà la interacció dels participants, així com llegir i discutir els pòsters.

Desprès del seminari, el Dr. Victor Pérez donarà un taller dirigit a professionals sanitaris, i principalment metges de capçalera, que han d’enfrontar en el seu dia a dia, la interacció i tractament de pacients amb un alt risc de suïcidi.  El taller "Avaluació i prevenció de la conducta suïcida en atenció primària" es gratuït però requereix d’inscripció prèvia i tindrà un número de places limitades.