Prevenció i Promoció de la Salut

Publicacions per a ciutadans i pacients

Amb l’objectiu d’apropar als ciutadans i pacients en general, -i a les persones grans en particular-, els beneficis de la recerca en els diferents àmbits de desenvolupament de la Fundació Salut i Envelliment, aquesta publica en paper i en format electrònic materials de divulgació amb consells i recomanacions pràctiques.

Trobeu a continuació la versió digital de les publicacions divulgatives d’edició pròpia.

L’envelliment és un procés evolutiu i dinàmic, una etapa més del cicle vital d’una persona. Aquest enfocament de cicle vital permet entendre la vellesa com una evolució adaptativa que pot ser positiva si s’accepten els canvis, interns i externs, que comporta. En les pàgines següents parlem de com es pot prevenir la dependència promovent estils de vida saludable i entorns favorables. L’estil de vida depèn dels nostres hàbits. Sempre estem a temps de poder-lo variar i adequar-lo a les nostres necessitats de salut. No s’hi valen excuses!

Descarregar document

 

La depressió és una malaltia, no pas un estat anímic o una actitud enfront de la vida. Implica, sens dubte, el grau més alt de patiment que un ésser humà pot experimentar, fins al punt que sovint indueix a preferir la mort a la vida. La seqüència d’aquest text consisteix, en primer lloc, a descriure els estats d’ànim tant des d’una perspectiva adaptativa com des d’una altra d’evolutiva, per tal de, posteriorment, abordar de ple la depressió: concepte, particularitats en l’edat avançada i les possibles estratègies farmacològiques, no farmacològiques i preventives disponibles per tractar-la adequadament.

Descarregar document

 

Les caigudes són un dels temes que més preocupen a les persones grans. Segons les estadístiques, aproximadament una de cada tres persones grans pateix una caiguda al llarg de l’any. L’objectiu d’aquest llibre és explicar les causes internes i externes que provoquen les caigudes per facilitar la seva prevenció.

Descarregar document

 

L'objectiu d'aquesta publicació és explicar de manera entenedora el fenomen de la visió, així com donar els consells necessaris que cal adoptar per gaudir de bona salut visual durant la vellesa..

Descarregar document

 

Els factors de risc i les malalties cardiovasculars són molt freqüents entre les persones grans i, a més de ser la primera causa de mortalitat, poden comportar limitacions importants en la vida diària. Per tant, millorar la salut cardiovascular és clau per viure més anys i millor.

Descarregar document

 

Llibre adreçat a les persones grans amb la finalitat de difondre els beneficis de les relacions social per a tenir un envelliment actiu i saludable.

Descarregar document

 

Publicació adreçada a les persones grans amb la finalitat de difondre informació general sobre l'alimentació saludable i els seus beneficis.

Descarregar document

 

Llibre divulgatiu amb recomenacions adreçades a les persones grans pel que fa als diferents tipus d'activitat i exercici físic.

Descarregar document

 

Llibre adreçat a les persones grans, amb la finalitat de difondre informació general sobre la dependència, i que inclou recomanacions per a la seva prevenció.

Descarregar document

 

Llibret divulgatiu amb consells pràctics destinat a cuidadors d'afectats de malaltia d'Alzheimer.

Descarregar document