Prevenció i Promoció de la Salut

Projecte Aptitude

Aptitude: Actuar per a la Prevenció Transpirinenca de la Dependència en persones grans

El projecte Aptitude, finançat pel programa europeu Poctefa, té com a objectiu desenvolupar a la zona transfronterera dels Pirineus accions per prevenir la dependència de les persones grans mitjançant la creació d’una xarxa d’experts per promoure l’atenció, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia.

Amb deu territoris i més de vint centres hospitalaris implicats (França-Espanya-Andorra), aquesta xarxa ha de permetre la creació de vincles entre els professionals que treballen en l’àmbit de l’envelliment i la gent gran (professionals de la salut, científics, autoritats regionals, industrials , empresaris, polítics, associacions d’usuaris, persones grans voluntàries, etc.).

El projecte ha estat cofinançat el 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu de POCTEFA és enfortir la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva atenció es centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes que promouen el desenvolupament sostenible del territori.

Accedeix a la web del projecte