La Fundació Salut i Envelliment UAB

Equip de treball

El nostre equip de treball reflexa l’enfocament multidisciplinari que caracteritza les nostres actuacions.

Antoni Salvà i Casanovas

Antoni Salvà Casanovas

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Diplôme d'Université Médicine Gériatrique et Gérontologie i Capacité National de Médecine (Gérontologie) per la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpeller, França. Màster de Gerontologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en geriatria.

Des de novembre de 2014 és director de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (abans Institut de l’Envelliment de la UAB, on ja era director des del 2004). Director de la Càtedra FSiE-UAB de recerca en Geriatria-Atenció de Llarga Durada. IP del Grup de Recerca en Envelliment i Salut (GREiS). Professor associat de Medicina a la UAB.

Va fer la residència al servei de Medicina Interna a l’Hospital de Mataró i posteriorment va treballar al servei de Medicina Interna i de Geriatria a l'Hospital de Mataró i al centre Sociosanitari Cabanellas del Consorci Sanitari del Maresme. Des del 1999 fins el 2003 va ser director del Programa "Vida als Anys" i cap de la divisió d'atenció sociosanitària al Servei Català de la Salut. Ha estat co-director del Pla Director Sociosanitari del departament de Salut (2004-2007) i President del Consell Assessor Sociosanitari del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut (2007-2010 i 2012-2016). Des del juny de 2014 fins el 2016, ha estat membre del consell assessor del Pla Inter-departamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS).

Vicepresident del Parc Sanitari Pere Virgili i vocal del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic i del Consell d’Administració de l’Empresa Pública de Prestació de Serveis de Salut a Tarragona. Membre de la Comissió Tècnica Assessora de la Fundació MUTUAMConviure.

Premi a l’excel·lència professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, 2010.
2013 Presidential Award, International Association of Geriatrics and Gerontology.
Premi ACRA a la trajectòria professional 2017.

 

Laura Fernández Maldonado

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona (1999), llicenciada per la Universitat Oberta de Catalunya (2004). En 2007 obté el D.E.A. del programa de doctorat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de postgrau en recerca qualitativa (UAB). Des de 2008 posseeix la certificació de Master Trainer corresponent al Programa de Formació en Autocura de malalties cròniques de la Stanford University.

L’any 2000 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, avui Fundació Salut i Envelliment UAB, on treballa com a responsable de projectes. Ha dut a terme estudis diversos en àmbits com l’alfabetització en salut, la salut de la dona, i l'aplicació de metodologies participatives per copçar les necessitats i preferències de les persones amb malalties cròniques i proposar millores per la seva atenció (per exemple: TDAH, respiratòries, esclerosi múltiple, adherència terapèutica, tecnologies aplicades a la salut, etc). Del 2004 al 2010 ha gestionat projectes internacionals de la Comissió Europea i beques internacionals. En 2014 coordina el projecte "Menys Dolor, + Vida" de l'Obra Social La Caixa per persones grans. En 2015 posa en marxa la primera experiència pilot d'un MOOC de dolor crònic adreçat a pacients i cuidadors en espanyol dins de l'Aula Fundación Grünenthal de Dolor. Des de 2017 coordina el paquet de treball corresponent al desenvolupament del pilot del projecte NESTORE (finançat en el marc del H2020 de la Comissió Europea). Finalment, organitza i imparteix formació a professionals de la salut, així com cursos adreçats a pacients i cuidadors en programes com el Pacient Expert i Pacient Tutor. 

 

Toni Rivero

Doctor en Economia (2017), Màster Universitari en Recerca en Economia Aplicada (2012) i llicenciat en Economia (1996) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a la Fundació Salut i Envelliment UAB des de l’any 2003, on actualment és cap de consultoria i projectes d’envelliment.

Les seves principals línies de treball són els serveis d’atenció social i sanitària a les persones grans juntament amb les polítiques i programes de promoció de l’envelliment actiu. Els darrers anys el seu interès ha estat centrat en el servei de teleassistència, l'amigabilitat de les ciutats amb les persones grans i la modernització dels casals i espais de gent gran.

 

Sergi Blancafort Alias

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2012) i llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (1997). Ha fet estudis de postgrau en gestió de la formació (Universitat de Barcelona) i en gestió d'organitzacions no lucratives (Universitat Ramon Llull). Des de l'any 2008 té la certificació de Master Trainer del programa de formació en autocura de malalties cròniques de la Stanford University.

Entre 1997 i 2004 va treballar a la indústria farmacèutica com a responsable del disseny de programes de formació dirigits a professionals de la recerca clínica. Del 2004 al 2007 va ser director del Foro Español de Pacientes. L'any 2004 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, avui Fundació Salut i Envelliment UAB, com a responsable de l'àrea de formació.

 

Sara Domènech Pou

Doctora en Psicologia amb excel·lent "Cum Laude" per la Universitat de Barcelona (2004) amb la tesi doctoral "Aplicació d’un programa d’estimulació de memòria a malalts d’Alzheimer en fase lleu” i llicenciatura en Pedagogia (especialitat terapèutica) per la Universitat de Barcelona (1995) . Posseeix una àmplia formació i experiència en programes d’estimulació cognitiva per a malalts d’Alzheimer i altres demències, treballant com a responsable de la Unitat de Memòria de la Fundació ACE, Institut Català de Neurociències Aplicades, Barcelona (1996-2006), i col·laborant en projectes de recerca i publicacions i fent comunicacions orals sobre el tema en jornades i congressos.

Actualment treballa com a investigadora a la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, centrant la seva activitat en la cognició i en la malaltia d’Alzheimer i altres demències, entre d’altres. Ha participat en diversos projectes nacionals i internacionals sobre cognició i envelliment i demències, i té vàries publicacions sobre el tema. És docent en l’assignatura de Neuropsicologia en el Màster de Psicologia Clínica i Salut de la Facultat de Psicologia de la UB, en el Màster en Psicologia General Sanitària de la UB i en el Máster de Neurociències de l’Institut Guttmann, Hospital de Neurorehabilitació, centre adscrit a la UAB. Darrerament, també ha participat en diversos projectes sobre envelliment i noves tecnologies.

 

Xavier Rojano Luque

Nascut a Barcelona l'any 1972, es va llicenciar en Medicina i Cirurgia l'any 1997 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment es va especialitzar en Medicina Preventiva i Salut Pública a l'Hospital Clínic de Barcelona. En aquest període de temps va fer el Mestratge de Salut Pública organitzat per l'Institut Universitari de Salut Pública de Catalunya (2000) i va obtenir el Diploma de Postgrau en Metodologia d'Avaluació i Millora de la Qualitat Assistencial, organitzat per la Fundació Avedis Donabedian (2001), i el Mestratge en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris de la Universitat de Barcelona (2002).

L'any 2002, un cop acabat el període d'especialització, comença a treballar al Centre d'Estudis Epidemiològics de la Sida de Catalunya (CEESCAT), on es centra en estudis per determinar els tractaments més segurs i eficaços per aconseguir que les dones embarassades tinguin fills sense el VIH. L'any 2005 s'incorpora a l'Institut de l'Envelliment de la UAB, ara Fundació Salut i Envelliment UAB, on participa en estudis relacionats amb l'estat de salut de les persones grans i les activitats i intervencions que els hi permeten conservar o millorar el seu estat de benestar, salut i autonomia.

 

Helena Garrigós Cabezas

L’any 1999 s’incorpora a la Fundació Doctor Robert on gestiona la Secretaria de Direcció, i dóna suport a les àrees de coneixement i càtedres universitàries. En l’actualitat forma part de l’equip de suport administratiu de la Fundació Salut i Envelliment UAB com a Secretaria de Direcció.

 

Elisabet Masip Pesquer

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat Oberta de Catalunya (2018). El 2007 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, on gestiona la secretaria acadèmica de projectes emblemàtics com la Universitat dels Pacients i programes formatius adreçats a professionals sanitaris. En l'actualitat forma part de l'equip de suport administratiu de la Fundació Salut i Envelliment UAB.