Presentació

I Jornada: Justa-Ment
Repensem la justícia-Salut Mental


Sala d'actes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE)
Carrer Ausiàs Marc, 40, Barcelona
Dijous 6 de febrer de 2020

#JustaMent

L'Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC) és una de les entitats que sovint manifesten problemes amb la justícia. Un dels objectius d’AFATRAC és donar a conèixer la problemàtica i oferir formació a diferents col·lectius. Per això proposen, juntament amb la CORE en Salut Mental, començar amb una jornada adreçada al personal de justícia.

La justícia ha de ser restaurativa i terapèutica i lluiten per a aconseguir-ho. Segons AFATRAC, “la presó no és el lloc per als nostres familiars, que no són delinqüents sinó persones, que han arribat a la delinqüència a causa dels seus problemes de salut, i les presons no poden omplir-se de malalts”.

 


Alguns països comencen a plantejar-se la necessitat de tenir en compte alguns trastorns, com el Trastorn de l’Espectre d’Alcoholisme Fetal (TEAF) a l’hora d’enfrontar-se a un procés judicial. És per això que presentem aquest programa adreçat a advocats, procuradors, jutges, fiscals, secretaris judicials, funcionaris judicials, directors de presons, funcionaris de presons, treballadors socials de presons i coordinadors judicials, entre d’altres.
 

 

Inscripció