Càtedres

Tallers "Sentir-nos bé"

 

La intervenció de l’estudi AEQUALIS es fa mitjançant el taller Sentir-nos Bé, dirigit a grups de 12 persones majors de 60 anys que perceben la seva salut com a regular o dolenta. Els tallers es fan a centres d’atenció primària de zones urbanes de Barcelona (districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sant Martí i Nou Barris), Reus, Cornellà, Blanes i Lleida. Les sessions del taller tenen una durada de 2 hores i es fan un cop per setmana, durant un període de tres mesos.

El taller està dinamitzat per professionals d’infermeria i treball social que han estat prèviament entrenats i formats per l’equip de recerca. A les sessions també hi estan presents com a observadors 1 ó 2 professionals del centre d’atenció primària.

Al llarg de les sessions s’aborden aspectes relacionats amb l’activitat física, les emocions, l’alimentació, les relacions socials, la participació a la comunitat, l’autonomia personal i la relació amb els professionals sanitaris. La intervenció també inclou sortides a l’entorn del centre d’atenció primària: un passeig saludable, una visita a un mercat o súpermercat del barri, i una visita a un equipament socio-cultural.

Al llarg de les sessions també es treballen dinàmiques específiques com l’elaboració d’un mapa de la participació social en el barri, la creació d’un mural grupal que recull les vivències del grup, la pràctica d’exercicis físics adaptats i l’establiment de plans d’acció personals relacionats amb la salut.

L’objectiu de les sessions és el mateix que dóna nom al taller: Sentir-se Bé.