Geriatria i salut de les persones grans

Innobrain

Innobrain és un projecte col·laboratiu de recerca industrial, desenvolupament experimental i innovació en l’àmbit de la rehabilitació i l’estimulació cognitiva de pacients amb algunes de les malalties neurodegeneratives i psiquiàtriques amb més impacte a les societats desenvolupades: dany cerebral adquirit (DCA), esquizofrènia, demència i transtorn bipolar.

El projecte busca consolidar i reforçar la plataforma de telerehabilitació cognitiva Guttmann, NeuroPersonalTrainer®, una eina desenvolupada amb la col·laboració d’empreses tecnològiques, universitats i socis de diferents àmbits clínics.
Guttmann, NeuroPersonalTrainer® ofereix serveis de rehabilitació o estimulació cognitiva personalitzats, intensius, monitoritzats i basats en l’evidència per pacients amb dèficit o deteriorament cognitiu com a conseqüència d’una malaltia neurològica, psiquiàtrica, demències o trastorns del desenvolupament.

 

Durant el projecte, s’identificaran els requisits dels usuaris en els diferents àmbits i les barreres tecnològiques existents que limiten l’aplicació de les TIC en la rehabilitació i allunyen les persones dels beneficis que poden obtenir dels tractaments de rehabilitació cognitiva intensius i personalitzats.

Innobrain forma part de la NextHeath, la comunitat de RIS3CAT liderada per Biocat. El consorci del projecte Innobrain està format per 11 socis amb seu a Catalunya. Innobrain inclou experts en àmbits clínics amb experiència contrastada en l’àmbit de la salut mental, dany cerebral, esquizofrènia, lesió de la medul·la espinal, demències i trastorn bipolar.

Formen part del grup clínic d’Innobrain l’Institut Guttmann, el Parc Taulí, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i la Fundació Salut i Envelliment de la UAB.

Per altra banda, també formen part del consorci l’Institut d’Intel·ligència Artificial, expert en tecnologia en el camp dels sistemes de suport de decisions, el Centre de Visió per Computador, expert en visió per computador, Starlab Barcelona, especialistes en neuroestimulació, Sky & Earth amb experiència en vídeos digitals interactius, així com Eurecat i ICA com a empreses tecnològiques amb experiència en l’àmbit de la salut.

El projecte està finançat per Acció i la Unió Europea a partir del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.