Missatge del degà

Enric Fossas

En nom del professorat i del personal d'administració i serveis us donem la benvinguda a la Facultat de Dret.

La nostra Facultat inicià la seva activitat el 20 d'octubre de 1971, poc després de la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona, avui situada en les primeres posicions dels rànquings internacionals. En aquestes gairebé cinc dècades d'activitat docent i investigadora, milers de juristes de Catalunya s'han format a les nostres aules, i la Facultat s'ha convertit en un centre de referència a nivell nacional i internacional. El nostre objectiu és seguir consolidant l'excel·lència de l'activitat docent, la recerca, i la transferència del coneixement, enfortint així el nostre compromís amb la Universitat pública i de qualitat, que malgrat les retallades a les quals està sotmesa des de fa anys volem que segueixi acomplint la seva funció social en l'entorn que ens envolta.

L'oferta formativa de la Facultat és molt àmplia i abasta des dels Graus de Dret, Criminologia i Relacions Laborals, passant pels dobles Graus fins als 9 Màsters oficials i propis. En tots aquests estudis pretenem donar als alumnes una sòlida formació intel·lectual i una preparació tècnica i pràctica per accedir a les professions vinculades a les titulacions que impartim. El nostre model d'aprenentatge està basat en el treball continuat, la transversalitat dels coneixements, la incorporació de les noves tecnologies, la transmissió de valors, el foment de l'esperit crític i la capacitat d'argumentació. Per això comptem amb un professorat compromès amb la seva tasca docent, i una àmplia col·laboració amb els operadors jurídics i socials que permet a l'alumnat fer pràctiques curriculars i tenir una primera experiència laboral durant el període d'estudis. La taxa d'ocupació dels estudiants formats a la Facultat demostra l'encert d'aquesta metodologia i ens anima a enfortir la xarxa de relacions que mantenim amb les institucions, els agents socials, les corporacions i el món professional. Atesa la vocació internacional, també mantenim la col·laboració amb Universitats estrangeres, que ens permeten oferir els Dobles graus amb les Universitats de Toulouse i París, així com els programes d'intercanvi.

Atesa la situació de la crisi sanitària produïda per la Covid-19, aquest serà un curs difícil i complicat, en el que haurem de desenvolupar l'activitat acadèmica en condicions especials per tal de garantir la docència i també assegurar la protecció de tots els membres de la comunitat universitària. Per assolir aquests objectius, la Facultat ha organitzat la docència del primer quadrimestre seguint dues modalitats (A i B) que combinen l'ensenyament presencial amb l'ensenyament on line. Aquesta organització ens permet respectar els aforaments màxims de les aules establerts per les autoritats sanitàries, i la normativa fixada al Pla de contingència i protocol d'organització de la UAB. Demanem a tothom que sigui responsable i solidari, i comptem com fins ara amb la col·laboració de professorat, alumnat i PAS per tirar endavant aquest curs. Estem segurs que malgrat les dificultats, amb l'esforç de tothom ens en sortirem.

En aquest lloc web trobareu la informació detallada de tots els estudis que s'imparteixen a la Facultat, la seva organització, els serveis que us ofereix el centre així com tots els serveis generals que teniu al vostre abast al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta és doncs una eina al vostre servei, que alhora ha de ser un instrument de participació i comunicació a través del qual ens feu arribar les vostres demandes i suggeriments (dg.dret@uab.cat). Aprofiteu tots els recursos que teniu a la vostra disposició en els anys que passareu a la nostra Facultat, un temps -probablement irrepetible- en el que tindreu l'oportunitat de poder-vos dedicar a la vostra formació, enriquir-vos intel·lectualment i personalment, i preparar el vostre futur professional.

El Degà i tot l'equip de govern de la Facultat estem a la vostra disposició i us desitgem un bon curs acadèmic 2020-2021.