Activitats
Dimecres, 29 Maig 2024
Dia · Setmana
09:00
Europa Innovadora: Oportunitats de finançament
Descripció:
En aquesta jornada tindrem l'oportunitat de conèixer les convocatòries del programa marc Horizon Europe; concretament les del pilar III- Europa Innovadora del European Innovation Council (EIC), que tenen per objectiu donar suport a innovacions transgressores i amb potencial de creació de mercats.
Comptarem amb la participació de persones expertes en els programes del European Innovation Council que ens explicaren en detall els aspectes més rellevants del programa. També assistirem a una sessió en clau de gènere i qüestions ètiques per a projectes europeus; i, en darrer lloc, coneixerem de primera mà projectes d’èxit que han obtingut finançament a la UAB, podrem parlar amb els seus investigadors/es que ens parlaran de la seva experiència i ens donaran consells a l’hora de preparar les nostres propostes.
Posa en valor la teva recerca i vine a gaudir d’un matí i esmorzar innovador i disruptiu!
Per tal d'assistir, és necessari omplir el formulari d'inscripció.
Programa
09:00 h: Registre d'assistents
09:30 h: Benvinguda, a càrrec de Carlos Valero, gerent del Parc de Recerca UAB
09:40 h: Presentació del Parc de Recerca UAB, a càrrec de Beatriz Gamarra i Lina Solarte, del departament de Col·laboracions Empresarials del Parc de Recerca UAB
10:00 h: Convocatòries Pilar III- Horizon Europe, a càrrec de Pablo Fernández, del National Contact Point EIC Pathfinder-Transition
10:45 h: Torn de preguntes
11:00 h: Esmorzar
11:30 h: Enfocament de gènere i qüestions ètiques als Projectes Pilar III, a càrrec d'Ainhoa Flecha, del Comitè d'Ètica en Recerca de la UAB
11:45 h: Torn de preguntes
12:00 h: Casos d'Èxit de Projectes Pilar III a la Universitat Autònoma de Barcelona, a càrrec de Gonzalo Guirado, coordinador del Projecte Confeti, Xavier Navarro, coordinador del Projecte BioFINE, i moderat per Ivan Martínez Flores, Vicegerent de Recerca UAB
12:30 h: Torn de preguntes
12:45 h: Consells per a l'èxit de les convocatòries EIC, a càrrec de Pablo Fernández
13:00 h: Torn de preguntes
13:15 h: Cloenda
Ubicació: Sala Polivalent de l'Edifici Eureka
Data: Dimecres 29, Maig de 2024 - 09:00h
Data fi: Dimecres 29, Maig de 2024 - 13:00h
Dijous, 30 Maig, 2024
11:30
Demoday del Programa Generació d'Idees
Descripció:
El pròxim 30 de maig es durà a terme el concurs final de la 14a edició del Programa Generació d'Idees al Parc de Recerca UAB. Durant aquest demoday, els cinc equips finalistes exposaran les seves idees innovadores en matèria de OneHealth davant un jurat expert en valoració d'idees de negoci.
- Maite Martín, presidenta de la plataforma OneHealth
- Lluís Ruiz, director general de Leukos i president d'Aquilón
- Lucas Martín, tècnic en patents i transferència tecnològica de la UAB.
Els projectes que es presentaran són els següents:
- PRIMESIGN ALZHEIMERS TEST: test de diagnosi ràpid per al diagnosi precoç de la malaltia d'Alzheimer i estratificació de risc dels pacients en el punt d'atenció.
- REPLANTEGEM: transformació d'espais urbans i la manera com les persones s’hi relacionen mitjançant la infraestructura verda i la participació ciutadana.
- NANOBLOCK: sistema modular estandarditzat basat en l'assemblatge de blocs proteics funcionals per al diagnosi, tractament i prevenció de malalties infeccioses.
- SEPSISGUARD: kit de diagnosi ràpid i altament sensible dissenyat per a la identificació de patògens i resistències antibiòtiques en mostres en sang en pacients amb sèpsis.
- REGEMED MEDICAL SOLUTIONS: dispositiu de regeneració ràpid de pell que fabrica instantàniament solucions personalitzades a partir del propi teixit.
La jornada comptarà, a més, amb la participació de la Natàlia Majó, Professora titular del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la UAB i actualment cap del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CRESA).
Per tal d'inscriure's és necessari omplir aquest formulari.
Ubicació: Parc de Recerca UAB
Data: Dijous 30, Maig de 2024 - 11:30h
Organitzador: Parc de Recerca UAB amb el patrocini de Reig Jofre i l'Ajuntment de Sant Cugat del Vallès i el suport del Banc Sabadell
Dijous, 6 Juny, 2024
15:00
Inauguració de la 6a edició del programa AI4ALL
Descripció:
El Centre de Visió per Computador (CVC) acull l’acte d’inauguració de la sisena edició de l’AI4ALL, un programa de formació especialitzada en intel·ligència artificial aplicada a la indústria que organitzen el Parc de Recerca UAB (PRUAB), el CVC, l’Escola d’Enginyeria de la Universitat i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC.
La benvinguda als participants anirà a càrrec de Lluís Juncà, director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya; Rosa Maria Sebastián, vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB i directora del Parc de Recerca UAB; Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador (CVC); Ian Blanes, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, i Lissette Lemus, gestora d'innovació a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC. L'acte també comptarà amb una presentació de la xarxa d’RDI en Intel·ligència Artificial i la presentació d’un cas d’èxit. La segona part de l’acte se centrarà en l’explicació del programa als participants i la realització d’una dinàmica de motivació.
Programa
15:00 h – 16:00 h Benvinguda institucional
- Rosa Maria Sebastián, vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB i directora del Parc de Recerca UAB.
- Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador.
- Ian Blanes, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB.
- Lissette Lemus, gestora d'innovació a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC.
15:40 h – 15:50 h Presentació de la Xarxa RDI-IA
- Sergi Besonias, responsable Xarxa RDI-IA.
15:50 h – 16:00 h Cas d'èxit
- Jordi Clarà i Albert Gil, participants de l’edició 5a edició i fundadors de MIA Experts.
16:00 h – 16:30 h Explicació del programa
- Júlia Palma, responsable de l’Àrea d’emprenedoria del Parc de Recerca UAB.
16:30 h – 16:40 h Descans
17:00 h – 19:00 h Dinàmica motivacional
- Raquel Rodríguez, tècnica l’Àrea d’emprenedoria del Parc de Recerca UAB.
Ubicació: Sala d'actes del CVC (Campus de la UAB)
Data: Dijous 6, Juny de 2024 - 15:00h
Organitzador: Parc de Recerca UAB, CVC, Escola d'Enginyeria de la UAB i IIIA CSIC
Dijous, 13 Juny, 2024
09:00
II Jornada de les Oficines de Transferència de les Universitats Catalanes
Descripció:
El 13 de juny es durà a terme la II Jornada de les Oficines de Transferència de les Universitats Catalanes, una iniciativa que aplegarà a professionals del sector per promoure la innovació, la transferència de coneixement i la col·laboració entre el món acadèmic i empresarial.
Durant la jornada, experts en transferència i innovació es reuniran per fomentar el networking entre tècnics universitaris. Es tractaran temes com l'ús de la intel·ligència artificial en les Oficines de Transferència, línies de finançament per a spin-offs i la nova legislació europea sobre IA i els seus efectes en la recerca i la transferència de tecnologia.
Les universitats que participaran són les següents:
- Universitat de Barcelona (UB)
- Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
- Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
- Universitat Pompeu Fabra (UPF)
- Universitat de Girona (UdG)
- Universitat de Lleida (UdL)
- Universitat Rovira i Virgili (URV)
- Universitat Ramon Llull (URL)
- Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
- Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)
- Universitat Internacional de Catalunya (UIC)
Ubicació: Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona
Data: Dijous 13, Juny de 2024 - 09:00h
Data fi: Dijous 13, Juny de 2024 - 15:00h
Organitzador: Fundació Bosch i Gimpera, amb la col·laboració d'Across Legal, Atrineo Iberia SL, l'Institut Català de Finances i Grow Venture Partners.
09:30
Jornada «Comunitat de realitat virtual»
Descripció:
Els UAB Open Labs organitzen aquesta jornada, que respon a la voluntat de diferents investigadors d’incorporar la realitat virtual com a eina per a la transferència, la recerca i la innovació docent. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de crear un grup o col·lectiu en què es puguin compartir recursos tecnològics i també coneixements, dubtes, inquietuds i experiències entorn d’aquesta eina. Per poder formar part d’aquest col·lectiu no cal tenir coneixements ni experiència en realitat virtual.
La jornada compatrà amb una mostra d’experiències en realitat virtual dins la UAB, la presentacions dels assistents, un breu anàlisi de la situació actual i les perspectives de futur, una presentació de recursos actuals de realitat virtual dins el campus i un debat sobre la governança de la comunitat de realitat virtual.
Inscripció a través d’aquest enllaç.
Ubicació: Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats de la UAB
Data: Dijous 13, Juny de 2024 - 09:30h
Organitzador: UAB Open Labs
Dimarts, 18 Juny, 2024
10:00
Demoday del Proof of Concept Training Program
Descripció:
El 18 de juny, celebrem la sessió final del PoC Training Program, que té l'objectiu d'accelerar la transferència de projectes de recerca al mercat.
Durant 4 mesos, 14 investigadors de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i de la Universitat Autònoma de Barcelona han rebut formació i mentoratge per explorar el potencial comercial i social dels seus projectes de recerca.
Durant l'acte, es presentaran els tres projectes que s'han desenvolupat durant el programa:
- Sistema innovador de lliurament sostingut basat en grànuls secretors amb la capacitat d'alliberar progressivament proteïnes bioactives en forma de nanopartícules.
- Recobriments polimèrics per a finestres que milloren l'eficiència energètica reduint el pas de llum solar en condicions d'alta temperatura i il·luminació.
- Software d'assistència a neurocirurgia (extracció de tumors cerebrals) que facilita el registre de l’estimulació elèctrica cortical, millorant-ne la precisió i preservació de les funcions cognitives.
Ubicació: Sala polivalent de l'Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB
Data: Dimarts 18, Juny de 2024 - 10:00h
Organitzador: Parc de Recerca UAB