Serà una sessió virtual, que tindrà lloc el divendres 16 d'abril (a les 12.00 h), centrada en les aportacions que poden fer grans empreses del sector i empreses emergents al projecte. Per assistir-hi cal fer una inscripció.
S'ha obert la convocatòria d'aquest programa d’innovació que permet a les empreses publicar els seus reptes i obtenir propostes de solució de centres i grups de recerca. Està impulsat per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, el Parc de Recerca UAB, el Centre d'Innovació i Tecnologia de la UPC i UPF Ventures.
L'Institut de Govern de Polítiques Públiques de la UAB organitza un debat virtual amb experts sobre els reptes de la política de la petita infància i per compartir els resultats de diferents recerques que han fet sobre el tema. Serà el pròxim dia 27 d’abril (de 9.15 h a 13.00 h) i per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia.
Els ajuts "Proof of Concept" són un instrument propi de la Universitat per accelerar la transferència per mitjà de la realització d'estudis que permetin avançar en la maduració dels projectes. Deu grups de recerca han rebut enguany un ajut per validar idees de caràcter disruptiu i per prototipar resultats científics prometedors.
Un total de 42 persones han participat en la tercera edició del programa 'De la Ciència al Mercat', organitzat per la UB, la UPC, la UAB i la UPF per promoure la transferència de coneixement entre els estudiants i titulats de màster i doctorat.
El programa "AI4ALL: Intel·ligència Artificial aplicada a la Indústria”, organitzat pel Parc de Recerca UAB, l’Escola d’Enginyeria, el Centre de Visió per Computador i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, ha generat nous projectes basats en tecnologies d’IA capaços de solucionar necessitats reals del mercat.
La convocatòria d’ajuts PANDÈMIES 2020 de la Generalitat per analitzar l’impacte de la COVID-19 ha seleccionat set projectes de la UAB per un import total de més d’1,5 milions d’euros.
Investigadors de la UAB han desenvolupat una eina d’intel·ligència artificial per detectar fake news en l’àmbit de la seguretat alimentària. La proposta, anomenada Asclepium Oracle, ha guanyat el primer premi de la Hackaton de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària EFSA.
Investigadors de la UAB avaluaran la distribució i l’impacte de fongs quitridis, que causen la quitridiomicosi, sobre el tritó dels Pirineus. Aquesta malaltia està relacionada amb el declivi de més de 500 espècies d'amfibis i l'extinció de 90. Una campanya de crowdfunding està en marxa per col·laborar en el projecte.