Un total de 5.780 empreses i entitats formen part de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), entre elles el Parc de Recerca UAB. Aquest any les estadístiques de l’activitat mostren una inversió de 1.539 milions d’euros en R+D, que suposa un 9% de les despeses totals de l’estat espanyol.
El concurs tanca després de 5 setmanes on s’han treballat idees per millorar l’alimentació, la mobilitat, la gestió de residus, la discriminació i la salut mental del campus de la UAB.
Organitzat pels ajuntaments de Sabadell i de Barberà del Vallès, i amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, l'esdeveniment serà el pròxim 21 de juny. L’edició d’enguany, celebrant la desena edició, serà multisectorial i focalitzada en les diferents tecnologies que formen part de la indústria 4.0.
El projecte europeu NEX-LABS que lidera la UAB ha llançat diverses propostes participatives per establir una cooperació transfronterera entre start-up, incubadores i acceleradores d'Itàlia, el Líban, Tunísia, Xipre, Espanya, Egipte i Jordània. L'objectiu del projecte és afavorir el creixement de la innovació i l'emprenedoria a la regió mediterrània i avançar cap a un ecosistema sostenible dels sectors relacionats amb l'aigua, l'energia i l'alimentació.
La final del concurs «Tesi en 4 minuts», en el qual es planteja el repte als estudiants de doctorat de presentar la seva tesi doctoral en un temps màxim de quatre minuts, tindrà lloc el 17 de maig, a les 12 h, a l'Escola de Doctorat. L'acte serà retransmès en directe pel canal de YouTube de la UAB
Durant dotze setmanes, 25 joves d’entre 18 i 31 anys s’han format amb el programa Explorer, dissenyat per desenvolupar una idea de negoci amb l’objectiu de promoure el talent jove. Un programa organitzat pel Parc de Recerca UAB i el Banc Santander, amb la col·laboració dels ajuntaments de Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat i el suport de la Diputació de Barcelona.
La 3a edició d’aquesta competició accepta propostes fins el 30 de setembre de 2023. El concurs, organitzat pel Group on Interactive Coding of Images (GICI) de la UAB amb la col·laboració de Huawei, vol unir a estudiants, professionals i aficionats en el camp de la compressió de dades sense pèrdues.
La xarxa CORE en Patrimoni Cultural i els OpenLabs han dut a terme l’execució tècnica de l’exposició virtual «InterMedit: l’intercanvi mediterrani a l’Antiguitat», que s'ha presentat el 27 d’abril al Museu Monogràfic Puig des Molins d’Eivissa. La mostra, que es pot visitar de manera immersiva, inclou una cinquantena de peces que han estat digitalitzades en 3D per la UAB, algunes de les qual obtingudes per primer cop, amb un nivell de detall màxim, com és el cas de l’Esculapi d’Empúries.
El Parc de Recerca UAB organitza una visita a l’Escola d’Enginyeria de la UAB per aproximar les instal·lacions de recerca i innovació del campus de la UAB, amb la« Ruta de la Innovació: Circularitat i Sostenibilitat», a les empreses del territori. Es celebrarà el pròxim 17 de maig, de les 16.00 h a les 18.00 h, i per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia.