Actualitat

Salvador Ventura Group

Avançant en la recerca d'un fàrmac per tractar l'atròfia multisistèmica

Un projecte de l’IBB, liderat per Salvador Ventura, ha estat un dels sis seleccionats per la Multiple System Atrophy Coalition al seu programa d’ajuts d’enguany. L’ajut permetrà als investigadors avançar en l’estudi de molècules que han identificat amb potencial per al tractament de l’atròfia multisistèmica, una malaltia neurodegenerativa que afecta més de 30.000 persones a Europa.

Deep Detection i AEInnova guanyen els premis Santander X Spain Award 2021

Deep Detection i AEInnova guanyen els premis 'Santander X Spain Award 2021'

Dues empreses de la xarxa del Parc de Recerca UAB han estat premiades amb els guardons que convoca el Banco Santander a nivell estatal. Deep Detection, spin-off de l'IFAE, ha quedat primera en la categoria de millor idea de negoci; i AEInnova, spin-off de la UAB, s'ha endut el segon premi en la de millors startups espanyoles.

Restaurat el conjunt monumental de Santa Maria de Besora

Els treballs de restauració de l’església Santa Maria del conjunt monumental Castell de Besora i la seva necròpoli, en què han participat arqueòlegs, antropòlegs i historiadors de la UAB, s’han donat a conèixer al públic recentment. El projecte que s’hi ha dut a terme ha permès aprofundir en la història del monument i posar-lo en valor.

Tallers pràctics sobre eines digitals als UAB Open Labs

Tallers pràctics sobre eines digitals als UAB Open Labs

Els UAB Open Labs, els laboratoris d'innovació oberta de la UAB, han programat diferents formacions sobre recursos digitals i tecnològics per aquesta tardor. Són tallers gratuïts, dirigits a tota la comunitat universitària i per fer la inscripció no cal tenir coneixements previs. Introducció al tall de vinil, escaneig 3D o disseny de realitat virtual són algunes de les propostes.