Actualitat

Primera Ruta de la Innovació al territori B30

Primera Ruta de la Innovació al territori B30

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera trobada entre empreses ubicades al voltant de l’eix viari de la B30 i entitats i associacions de l’àmbit de la innovació que tenen seu en el mateix territori.

La representant de la UAB ha guanyat el concurs

Ana Sánchez, de la UAB, guanya la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts

Ana Sánchez Cano, alumna del programa de doctorat en Biotecnologia, com a representant de la UAB, ha guanyat la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts, que ha tingut lloc el 22 de juny a Barcelona, davant els representants de la resta d'universitats. En la competició, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, s'hi han presentat 125 doctorands de tot Catalunya.

Els ciutadans donen més suport a l'acció climàtica després de la COVID-19, però són més pessimistes

Els ciutadans donen més suport a l'acció climàtica després de la COVID-19, però són pessimistes en les expectatives 

La major part de la població espanyola és pessimista respecte a les accions climàtiques futures desenvolupades pel Govern i la població després de l'impacte de la COVID-19. Així es desprèn d’un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) que vol determinar com ha afectat la crisi de la COVID-19 l'actitud de la societat davant del canvi climàtic. 

Pesca d'anxoves

Les anxoves de la costa catalana estan sanes i lliures d'Anisakis

Un estudi de la UAB publicat a Science of the Total Enviroment certifica que les anxoves que es pesquen a la costa catalana tenen un bon estat de salut i, a diferència de les poblacions d’altres zones, no es detecta la presència significativa d’Anisakis o altres paràsits potencialment perillosos per a la salut humana.

Projecte IDAlert

Un nou projecte europeu reforçarà la protecció davant de les amenaces sanitàries emergents

Un consorci de 19 institucions europees en què participa la UAB ha iniciat el projecte IDAlert, amb la finalitat de millorar la capacitat de resposta davant dels patògens que poden provocar epidèmies mundials, induïts pel canvi climàtic. El projecte compta amb un panell multidisciplinari d'experts en zoonosi, epidemiologia de malalties infeccioses, ciències socials, intel·ligència artificial, medi ambient, economia i ciències ambientals i climàtiques.

El 9è Fòrum de Tecnologies i Innovació de Sabadell promourà la salut i envelliment actiu

Últims dies per presentar un projecte al Fòrum de Tecnologies i Innovació

El 9è Fòrum de Tecnologies i Innovació de Sabadell, organitzat pels ajuntaments de Sabadell i de Barberà del Vallès i que compta amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, promourà la recerca industrial en salut i envelliment actiu. El termini per presentar-hi un projecte innovador o resultats de recerca està obert fins al 14 de juny.