Actualitat

Fòrum de Tecnologies i Innovació

Deu anys del Fòrum de Tecnologies i Innovació

Organitzat pels ajuntaments de Sabadell i de Barberà del Vallès, i amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, l'esdeveniment serà el pròxim 21 de juny. L’edició d’enguany, celebrant la desena edició, serà multisectorial i focalitzada en les diferents tecnologies que formen part de la indústria 4.0.

Propostes participatives per a un ecosistema sostenible d'aigua-alimentació-energia en el mediterrani

El projecte europeu NEX-LABS que lidera la UAB ha llançat diverses propostes participatives per establir una cooperació transfronterera entre start-up, incubadores i acceleradores d'Itàlia, el Líban, Tunísia, Xipre, Espanya, Egipte i Jordània. L'objectiu del projecte és afavorir el creixement de la innovació i l'emprenedoria a la regió mediterrània i avançar cap a un ecosistema sostenible dels sectors relacionats amb l'aigua, l'energia i l'alimentació.

Acte de cloenda programa explorer

El programa Explorer tanca amb la presentació de 10 projectes de joves emprenedors

Durant dotze setmanes, 25 joves d’entre 18 i 31 anys s’han format amb el programa Explorer, dissenyat per desenvolupar una idea de negoci amb l’objectiu de promoure el talent jove. Un programa organitzat pel Parc de Recerca UAB i el Banc Santander, amb la col·laboració dels ajuntaments de Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat i el suport de la Diputació de Barcelona.

Exposició virtual del projecte InterMedit

La UAB divulga el patrimoni arqueològic mediterrani en l'exposició virtual i immersiva «InterMedit»

La xarxa CORE en Patrimoni Cultural i els OpenLabs han dut a terme l’execució tècnica de l’exposició virtual «InterMedit: l’intercanvi mediterrani a l’Antiguitat», que s'ha presentat el 27 d’abril al Museu Monogràfic Puig des Molins d’Eivissa. La mostra, que es pot visitar de manera immersiva, inclou una cinquantena de peces que han estat digitalitzades en 3D per la UAB, algunes de les qual obtingudes per primer cop, amb un nivell de detall màxim, com és el cas de l’Esculapi d’Empúries.