Activitats
Dimecres, 8 Maig 2024
Dia · Setmana
11:00
Portes Obertes al CVC
Descripció:
Una vegada l'any, el Computer Vision Center (CVC) organitza una jornada de Portes Obertes per a descobrir les seves instal·lacions i activitats que es desenvolupen. És un dia on tothom amb interès per la visió per computador i la intel·ligència artificial està convidat!
Durant aquesta jornada, us convidem a explorar els nostres laboratoris i instal·lacions, assistir a demostracions de recerca en temps real i conèixer els darrers avenços en les seves àrees d'investigació. Tindreu l'oportunitat d'interactuar directament amb els investigadors i experts del Centre, així com de participar en demostracions de tecnologia i altres experiències interactives que us oferiran una visió pràctica de la ciència i la tecnologia.
Aquest esdeveniment és dirigit a estudiants amb interès en una carrera en visió per ordinador o IA, a personal investigador, a empreses que busquin oportunitats de col·laboració, o simplement a aquells que desitgin mantenir-se al dia amb els darrers avanços en ciència i tecnologia. No deixeu passar aquesta oportunitat, la jornada està pensada especialment per a vosaltres!
La inscripció es pot fer a través d'aquest enllaç.
Ubicació: Computer Vision Center
Data: Dimecres 8, Maig de 2024 - 11:00h
Data fi: Dimecres 8, Maig de 2024 - 16:30h
Organitzador: Computer Vision Center
Dijous, 9 Maig, 2024
10:00
Jornada «La transferència de coneixement en ciències socials i humanitats»
Descripció:
La Xarxa AccessCat, amb el suport del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UAB i de l’AGAUR a través dels Ajuts per a Xarxes d’R+D+I (2021XARDI00007) i la col·laboració del Parc de Recerca UAB i de la Direcció General de Transferència de Coneixement de la Generalitat de Catalunya, organitza una jornada per apropar la transferència de coneixement als investigadors i institucions dels àmbits de les ciènciès socials i les humanitats.
L'esdeveniment, adreçat al personal docent i investigador i personal tècnic i de gestió de totes les universitats catalanes, posarà l'accent en dos aspectes fonamentals: entendre la tipologia de transferència que es pot fer des dels camps de les ciències socials i les humanitats, i els mecanismes d’avaluació del seu impacte.
Per participar a la jornada cal inscripció prèvia.
PROGRAMA
9.30 h -10.00 h Registre de participants
10.00 h - 10.15 h Benvinguda institucional, a càrrec de Laia Arnal, directora general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Rosa María Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB.
10.15 h - 10.45 h Valorització social de la recerca en Ciències Socials i Humanitats. Aprenent del sexenni de transferència, conferència a càrrec de Julia Olmos, catedràtica en Organització d’Empreses i membre d’INN4ALL, grup de recerca d’Innovació, Ciència i Societat (UV).
10.45 h - 11.15 h Pausa cafè
11.15 h - 12.15 h Taula rodona moderada per Lídia Aguilera, directora d’Innovació (CaixaResearch Institute): De què parlem quan parlem de transferència de coneixement en Ciències Socials i Humanitats?
- Jordi Balló, director del Departament de Comunicació (UPF).
- Jordi Collet, catedràtic de Sociologia de l’educació (UVic-UCC).
- Anna Matamala, investigadora principal de TransMedia Catalonia (UAB) i directora de la Xarxa AccessCat.
- Laura Sáez, sòcia i coCEO de CoRegistros, S.L.U. i professora associada (UB i IQS).
12.15 h - 13.15 h Taula rodona moderada per Manel González-Piñero, director d’Innovació (CREB UPC) i professor de la Facultat d’Economia (UB) i de l’ESMUC: Com avaluem la transferència de coneixement en Ciències Socials i Humanitats? Indicadors i impacte social.
- Marcos Paz, tècnic de Transferència de Coneixement (UOC) i membre del Grup de Treball de RedOTRI en Transferència en Ciències Socials i Humanitats.
- Nadal Bayà, cap de l’Àrea de Transferència del Coneixement (AGAUR).
- María José Herrero, sòcia del projecte europeu Revalorise i responsable de Connexió amb l’Ecosistema. Servei de Suport a l’Emprenedoria i la Innovació (UC3M).
- Teresa Sordé Martí, catedràtica de Sociologia (UAB).
13.15 h - 13.45 h Conclusions a càrrec d’Anna Matamala, directora de la Xarxa AccessCat, i cloenda institucional a càrrec de Javier Lafuente, Rector Magnífic de la UAB.
Ubicació: Sala d'actes del Rectorat UAB (Campus de la UAB)
Data: Dijous 9, Maig de 2024 - 10:00h
Organitzador: Xarxa AccessCat
Divendres, 10 Maig, 2024
12:00
Jornada informativa sobre el Programa Indústria del Coneixement
Descripció:
Sessió virtual informativa per donar a conèixer els ajuts del Programa Indústria del Coneixement, actualment oberts.
Aquest Programa, promogut des del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, dona suport a la transferència del coneixement per mitjà del finançament d'ajuts en diverses fases del procés de valorització i transferència.
En aquesta sessió es donarà informació la convocatòria, requisits de l'equip de treball, pressupost i despeses subvencionables, criteris d'avaluació, activitats finançables (estudis de mercat, informes de patentabilitat, prototipus, escala pilot, etc.), exemples de projectes de cada modalitat, etc. També es donarà informació pràctica en els procés de gestió interna per fer les sol·licituds
La està dirigida a tot el personal investigador de la UAB que es vulgui presentar a aquesta convocatòria i especialment als que no hagin participat prèviament en convocatòries de valorització, així com el personal investigador dels àmbits de ciències socials i humanitats.
Ubicació: En línia via Teams
Data: Divendres 10, Maig de 2024 - 12:00h
Organitzador: Oficina de Valorització i Patents de la UAB
Dijous, 23 Maig, 2024
15:00
Racó de l'Emprenedor: Qilimanjaro
Descripció:
La primera trobada serà protagonitzada per Qilimanjaro, on compartirà amb les empreses i emprenedors del Campus UAB la seva experiència en la transició de l'entorn acadèmic al món empresarial, així com el els secrets del tracking de finançament i les rondes d'inversió.
Qilimanjaro Quantum Tech és una empresa emergent de tecnologia avançada que aborda problemes de la vida real amb tecnologia quàntica. L'equip codisenya ordinadors quàntics d'alta qualitat basats en qubits superconductors per a aplicacions de mercat específiques.
Aprofita aquesta oportunitat per aprendre i connectar amb els experts de Qilimanjaro Quantum Tech. Us esperem per a una tarda molt dinàmica, d'inspiració i intercanvi de coneixements.
Pots inscriure't en aquest enllaç.
Ubicació: Sala Hub B30
Data: Dijous 23, Maig de 2024 - 15:00h
Data fi: Dijous 23, Maig de 2024 - 16:00h
Dimecres, 29 Maig, 2024
09:00
Europa Innovadora: Oportunitats de finançament
Descripció:
En aquesta jornada tindrem l'oportunitat de conèixer les convocatòries del programa marc Horizon Europe; concretament les del pilar III- Europa Innovadora del European Innovation Council (EIC), que tenen per objectiu donar suport a innovacions transgressores i amb potencial de creació de mercats.
Comptarem amb la participació de persones expertes en els programes del European Innovation Council que ens explicaren en detall els aspectes més rellevants del programa. També assistirem a una sessió en clau de gènere i qüestions ètiques per a projectes europeus; i, en darrer lloc, coneixerem de primera mà projectes d’èxit que han obtingut finançament a la UAB, podrem parlar amb els seus investigadors/es que ens parlaran de la seva experiència i ens donaran consells a l’hora de preparar les nostres propostes.
Posa en valor la teva recerca i vine a gaudir d’un matí i esmorzar innovador i disruptiu!
Per tal d'assistir, és necessari omplir el formulari d'inscripció.
Programa
09:00 h: Registre d'assistents
09:30 h: Benvinguda, a càrrec de Carlos Valero, gerent del Parc de Recerca UAB
09:40 h: Presentació del Parc de Recerca UAB, a càrrec de Beatriz Gamarra i Lina Solarte, del departament de Col·laboracions Empresarials del Parc de Recerca UAB
10:00 h: Convocatòries Pilar III- Horizon Europe, a càrrec de Pablo Fernández, del National Contact Point EIC Pathfinder-Transition
10:45 h: Torn de preguntes
11:00 h: Esmorzar
11:30 h: Enfocament de gènere i qüestions ètiques als Projectes Pilar III, a càrrec d'Ainhoa Flecha, del Comitè d'Ètica en Recerca de la UAB
11:45 h: Torn de preguntes
12:00 h: Casos d'Èxit de Projectes Pilar III a la Universitat Autònoma de Barcelona, a càrrec de Gonzalo Guirado, coordinador del Projecte Confeti, Xavier Navarro, coordinador del Projecte BioFINE, i moderat per Ivan Martínez Flores, Vicegerent de Recerca UAB
12:30 h: Torn de preguntes
12:45 h: Consells per a l'èxit de les convocatòries EIC, a càrrec de Pablo Fernández
13:00 h: Torn de preguntes
13:15 h: Cloenda
Ubicació: Sala Polivalent de l'Edifici Eureka
Data: Dimecres 29, Maig de 2024 - 09:00h
Data fi: Dimecres 29, Maig de 2024 - 13:00h
Dijous, 30 Maig, 2024
11:30
Demoday del Programa Generació d'Idees
Descripció:
El pròxim 30 de maig es durà a terme el concurs final de la 14a edició del Programa Generació d'Idees al Parc de Recerca UAB. Durant aquest demoday, els cinc equips finalistes exposaran les seves idees innovadores en matèria de OneHealth davant un jurat expert en valoració d'idees de negoci.
- Maite Martín, presidenta de la plataforma OneHealth
- Lluís Ruiz, director general de Leukos i president d'Aquilón
- Lucas Martín, tècnic en patents i transferència tecnològica de la UAB.
Els projectes que es presentaran són els següents:
- PRIMESIGN ALZHEIMERS TEST: test de diagnosi ràpid per al diagnosi precoç de la malaltia d'Alzheimer i estratificació de risc dels pacients en el punt d'atenció.
- REPLANTEGEM: transformació d'espais urbans i la manera com les persones s’hi relacionen mitjançant la infraestructura verda i la participació ciutadana.
- NANOBLOCK: sistema modular estandarditzat basat en l'assemblatge de blocs proteics funcionals per al diagnosi, tractament i prevenció de malalties infeccioses.
- SEPSISGUARD: kit de diagnosi ràpid i altament sensible dissenyat per a la identificació de patògens i resistències antibiòtiques en mostres en sang en pacients amb sèpsis.
- REGEMED MEDICAL SOLUTIONS: dispositiu de regeneració ràpid de pell que fabrica instantàniament solucions personalitzades a partir del propi teixit.
La jornada comptarà, a més, amb la participació de la Natàlia Majó, Professora titular del Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la UAB i actualment cap del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CRESA).
Per tal d'inscriure's és necessari omplir aquest formulari.
Ubicació: Parc de Recerca UAB
Data: Dijous 30, Maig de 2024 - 11:30h
Organitzador: Parc de Recerca UAB amb el patrocini de Reig Jofre i l'Ajuntment de Sant Cugat del Vallès i el suport del Banc Sabadell