Càtedra de Gestió, Direcció i Administració Sanitàries

Projecte IPA.CAT19

Dins de la temàtica Nous rols professionals, durant l’any 2019, la Càtedra té previst desenvolupar el Projecte IPA.CAT19

Fruit dels resultats de l’estudi “Exploració dels nous rols infermers dins de la Xarxa pública d’hospitals a Catalunya” publicat el novembre del 2018, es va iniciar el Projecte IPA.CAT19. el seu objectiu ha sigur identificar l’abast de la pràctica avançada de les infermeres a Catalunya. Per llegir més sobre el projecte podeu consultar aquest document:  Projecte a càrrec de la Dra. Lena Ferrús que va ser presentat el mes de novembre del 2018 a la Casa de Convalescència.

Membres de l’equip de recerca:

  • Dra. Lena Ferrús (Coordinadora del projecte)
  • Dra. Adela Zabalegui (Subdirectora d’Investigació i Docència en el àrea de Infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona)
  • Dra. Montse Comellas (Directora de l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa)
  • Dra. Sònia Sevilla (Infermera de suport tècnic a la Direcció Infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona)
  • Sra. Mercè Estrem (Secretaria Tècnica d’Atenció Sanitària de la Unió Catalana d’Hospitals)

El passat 8 de maig es va dur a terme la jornada "Que poden aportar les infermeres de pràctica avançada al Sistema de Salut de Catalunya?". Podeu descarregar el programa de la taula rodona aquí, així com les presentacions de les següents participants:

Si ets responsable d’infermeria d’algun dispositiu assistencial (hospital, sociosanitari, ABS, …) i tens interès en participar en el projecte cal que segueixis els següents passos. Si ets una infermera assistencial, creus que fas pràctica avançada i vols participar comenta-li al teu o teva cap per a que segueixi els passos que es mencionen a l'enllaç anterior.

Novetats

El proper 28 de novembre a les 11 del matí tindrà lloc a Casa Convalescència l'acte de presentació dels resultats del projecte IPA.CAT19, desenvolupat per la Càtedra de Gestió, Direcció i Administració Sanitàries i dirigit per la Dra. Lena Ferrús amb la col·laboració de la Dra Adelaida Zabalegui, la Dra Sònia Sevilla, la Dra Montserrat Comellas i la Sra Mercè Estrem. Han participat en el projecte més de 1200 infermeres de tots els àmbits i regions sanitàries.

En breu s’enviaran les invitacions al centres participants i als grups d’interès (ICS, UCH, CSSC, ACES, ACRA, ADEIC, ACDI i Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya) per a que en facin difusió entre els seus associats.

 

Documents d’interès en relació al projecte:

Si voleu més informació sobre la infermeria de pràctica avançada, podeu consultar les tesis de la Dra. Sònia Sevilla i la Dra. Montse Comellas.

Preguntes més freqüents

He començat a respondre el qüestionari però a la pregunta X no em deixa avançar. Què he de fer?

Hi ha preguntes que tenen un asterisc vermell (són les obligatòries) i si no es contesta, no deixa avançar a la pàgina següent. Cal revisar les respostes de la pàgina que no deixa avançar i verificar que no hi hagi algun missatge en vermell a sobre de la pregunta que no s'ha completat.
 
He rebut el qüestionari però no puc entrar al link que diu INICIAR EL QÜESTIONARI. Què puc fer?

El qüestionari s’obre millor amb el navegador Chrome o Firefox. Si tens dificultats també pots parlar amb el departament d’informàtica o reenvia’t el qüestionari al correu personal.

Tens més preguntes sobre el projecte? Posa't en contacte amb nosaltres a través d'aquest formulari.

Participació al projecte IPA.CAT19

A data 10-03-2019 hem enviat 1335 invitacions i tenim 1025 respostes (881 complertes i 144 parcials)

Animem a respondre a aquelles infermeres que encara no ho han fet. El termini finalitza el proper 18 de març.