Formació

Seminaris i jornades de turisme i hoteleria

XVI edició dels Debats Turístics

L’Escola va celebrar el 19 de maig de 2021, en format virtual, una nova edició dels Debats Turístics, centrats en l’experiència de dues empreses del sector MICE i hoteler per adaptar-se al context de pandèmia. L’edició ha comptat amb la participació de Marcos Aguadé, director de Bmotion Catalunya, i Marta Golobardes, directora de Gallery Hotels, que han sabut adaptar-se i crear nous models de negoci durant la pandèmia.

Llegeix la crònica sencera

Tres models de guiatge professional a l'Alt Empordà

Els alumnes del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura van fer els dies 10 i 11 d’abril de 2021 una sortida de camp a l’Alt Empordà. Es va fer una sessió d’snorkel amb Boris Weitzmann, guia d’itineraris submarins al litoral de l’Alt Empordà; una excursió a Llançà amb Marcel Gutinell, guia de natura dels Espais Naturals Protegits de l'Alt Empordà; i una visita ornitològica al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, amb l’expert d’aus Oriol Clarabuch

NATOUR – Joint postgraduate study-programme in ecotourism and nature guiding

La UAB ha obtingut finançament de la Unió Europea per coordinar i desenvolupar el projecte “NATOUR” fins al gener de 2024, dins del programa Erasmus+ “Capacity Building in the field of higher education”. L'objectiu és crear un pla de formació conjunt en ecoturisme i guies de natura entre universitats europees i llatinoamericanes, a partir del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura.

"Seguretat turística: més enllà de la COVID-19"

Sessió impartida per Ferran Anguera, Graduat en Prevenció i Seguretat Integral, professor i expert en seguretat turística, prevenció i protecció civil.

S'analitza l'impacte del coronavirus a la indústria turística i hotelera, i com aquesta ha d'adaptar-se a les noves mesures d'higiene i seguretat per garantir la salut de turistes i treballadores.

Celebrada el 2 de juny de 2020.

Webinar: "Com gestionar el talent 2.0 en temps de Covid-19"

En el marc del Curs Online en Coaching i Intel·ligència Emocional en el sector turístic, el 15 d'octubre de 2020 es va realitzar un webinar sobre gestió del talent durant el context de pandèmia. El webinar va ser a càrrec dels professors Harold Torrez, expert en recursos humans i gestió del talent; Mariona Vilà Bonilla, experta en Coaching i tècniques d'aplicació; i Sergio Cruz Almanchel, experto en habilitats directives i resolució de conflictes.

"25 anys millorant l'statu quo hoteler"

L'EUTDH va celebrar, el 28 de novembre de 2019, un esdeveniment per commemorar els 25 anys dels estudis en Direcció Hotelera. A l'esdeveniment, situat a l'ICTA-UAB, es va fer un hotel camp amb ponències de Toni Mascaró, pioner en el món digital i expert en les tecnologies de la informació aplicades al màrqueting i a la comunicació; i Manel Bueno, exalumne de l'Escola, COO de Next Business Exhibitions i Event Director de HIP | Hospitality Innovation Planet – Horeca Professional Expo.

Jornades d'Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya

L'EUTDH va organitzant, juntament amb altres entitats de la UAB i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, unes jornades de debat sobre el sector enoturístic català. L'esdeveniment va tenir lloc els dies 15 i 16 de novembre de 2018, a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Durant les jornades, professionals i experts van parlar sobre la seva experiència en el món del vi i el turisme, i el segon dia va finalitzat amb una visita a un celler de la comarca.

Conferència inaugural d'Octavi Bono, Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya

El Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, va oferir la conferència inaugural de l'acte d'inauguració del curs 2018-2019, celebrat l'11 d'octubre de 2018 a l'Hotel Exe Campus UAB. Durant la conferència, el Director Genera de Turisme va fer un repàs sobre l'activitat turística a Catalunya i l'alentiment detectat en el sector per la sensació d'inestabilitat política a Catalunya o els recents atemptats ocurreguts a Barcelona i Cambrils.

Llegeix la crònica sencera 

Visita a 3 cellers amb diferents ofertes enoturístiques

Els estudiants del Curs d'Enoturisme i Processos de Vinificació varen fer una visita, durant el juny de 2018, als cellers Caves Nadal (DO Penedès) i Alta Alella (DO Alella), i Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages). L'objectiu de les sortides era conèixer la realitat del sector turístic i vitivinícola a Catalunya, i veure l'oferta de diferents perfils de cellers existents al país.

Sortida de treball camp del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura

Els estudiants del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura van realitzar, els dies 11 i 12 d'abril de 2018, una sortida al Delta de l'Ebre on van poder veure en acció guies ornitològics, de muntanya, etnogràfics, etc. L'objectiu era veure les diferents professionals sobre el terreny, abans de l'inici del període de pràctiques. Els alumnes van poder participar i interactuar amb els guies a les seves activitats de guiatge i interpretació del patrimoni.

Professors i alumni del Postgrau d'Ecoturisme, al Fòrum ENS

La Generalitat de Catalunya va organitzar, el 18 i 19 d'octubre de 2017, el primer congrés a Catalunya centrat en l'ecoturisme. En el Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat (ENS), situat a la Vall d’en Bas (Garrotxa), els coordinadors Francesc Romagosa i Evarist March van donar a conèixer el Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura. També va participar-hi la exalumna Aneliya Trendafilova, que va realitzar les seves pràctiques professionals a l’empresa SK Kayak com a guia de natura en caiac.