L'Escola de Turisme i Direcció Hotelera celebra la seva inauguració del curs acadèmic 2018-2019

Acte d'inauguració curs 2018-2019 de l'EUTDH

L’Escola dóna el tret de sortida al nou curs acadèmic amb un acte solemne a la Sala Lluís Vives, de Hotel Campus UAB. A la conferència inaugural, Octavi Bono, Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que aquest any el sistema turístic català ha patit un decreixement del 2’9%.

11/10/2018

Unes 300 persones, entre professorat i estudiants de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera, han assistit aquest matí a l’acte inaugural del curs acadèmic 2018-2019, que ha tingut lloc a la Sala Lluís Vives de l’Hotel Campus UAB.

L’acte ha començat amb una benvinguda per part de Montserrat Balagueró, directora de serveis docents de la Fundació UAB, que ha desitjat als estudiants que visquin en aquestes instal·lacions una de les “experiències més importants” de la seva vida, abans de convertir-se “en grans professionals del sector”.

Seguidament, la directora de l’Escola, Maria Noguera, ha explicat que l’acte d’inauguració aquest any era “especial”, amb motiu dels 25 anys de la creació de la titulació en Direcció Hotelera, i el 50è aniversari de la UAB. Un recorregut en formació i recerca que, segons Noguera, avui es trasllada en l’obtenció d’acreditacions de qualitat en els estudis de grau i màsters, o la “creació d’estructures per seguir estudiant el sector i millorar-lo”.

Maria Noguera ha continuat recordant als estudiants que, el principal objectiu de l’equip del centre és brindar de coneixement i tècnica, i oportunitats per a l’endemà. “El nostre principal repte és dotar als professionals del futur d’eines que us facin millors en les vostres activitats laborals”. Ja sigui a través d’activitats com el workshop, l’oferiment de pràctiques professionals –durant el curs 2017-2018 s’han realitzat més de 560 convenis amb empreses-, o via recerca, a través del nou Doctorat de Turisme.

Un any enrevessat pel turisme a Catalunya
 

Davant l’hegemònic desenvolupament de l’Escola, contrasta l’”alentiment” detectat, per part de la Direcció General de Turisme, en l’activitat del sistema turístic català. Octavi Bono, Director General de Turisme de la Generalitat, ha volgut encetar la seva intervenció donant dades de representació del turisme a Catalunya, que presenta un decreixement del 2,9% entre gener i agost de 2018.


Per Bono, la complexitat del sector impedeix apuntar a una raó exacta, si bé qüestions com la seguretat han tingut un paper important en el flux de turistes. No només per la sensació d’inestabilitat a Catalunya arrel dels atacs a Les Rambles i Cambrils, sinó també per la recuperació al mercat de països competidors com Tunísia, Egipte o Turquia.
 
El sector del turisme, però, continua mantenint el seu fort impacte en el territori, ja que aporta "gairebé un 11% del PIB, representa el 13% de l’ocupació total, i segueix atraient a 38 milions de turistes de tot el món". Xifres i lectures que apareixeran en el proper informe de la Direcció General de Turisme, que està a punt de publicar-se.

El sistema presenta reptes i aspectes a millorar en totes les seves dimensions. Un exemple és que gairebé el 50% de l’activitat turística de Catalunya es concentra en els mesos estivals, un dels diversos problemes que la Direcció intentarà abordar en el seu pla estratègic 2018-2019, que aviat es farà públic. Altres desafiaments serien conèixer cada vegada més el perfils sociodemogràfics dels turistes, o innovar davant els constants canvis tecnològics.

A continuació, estudiants i professors assistents han tingut la oportunitat de preguntar dubtes a Octavi Bono, sobretot relacionades amb problemàtiques i l'actualitat del sector.

Per últim, Carles Gisbert, Vicerector d’Economia i de Campus, ha conclòs l’acte realçant l’interès dels estudiants amb el sector i animant-los a gaudir de l’etapa universitària, sobretot a través del encontre amb els professionals.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies