Tret de sortida del Programa Generació d'Idees en smart food

Tret de sortida del Programa Generació d'Idees en smart food

Aquest dimecres, 16 d'octubre, s'ha inaugurat la 10a edició d’aquest programa d'emprenedoria del Parc de Recerca UAB. L'objectiu de la trentena de participants serà engegar projectes innovadors i multidisciplinaris per resoldre reptes de l'àmbit de l’alimentació intel·ligent.

15/10/2019

S'entén per smart food la dieta basada en aliments sans a través de la conscienciació personal. Són aliments que per mitjà de l'aplicació de noves tecnologies veuen millorada la seva qualitat. La comunitat científica ha definit quatre reptes d’aquest àmbit: reduir el malbaratament alimentari, eliminar els plàstics de les diferents etapes de la cadena alimentària, disminuir l’ús d’antibiòtics en la producció ramadera i promocionar la nutrigenòmica o nutrició personalitzada de precisió.

La benvinguda de l’acte, que ha tingut lloc a la Sala Polivalent del Parc de Recerca UAB, ha anat a càrrec del Vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics, Javier Lafuente, i de la coordinadora del programa Generació d'Idees, Júlia Palma. A continuació s'han presentat els reptes que han proposat diferents empreses i els sorgits dels laboratoris d’idees que s’han fet amb personal investigador, empreses i consumidors.

Així, aquesta 10a edició forma part d’una iniciativa més àmplia i s’emmarca dins el projecte europeu Higher. Una altra novetat és que, a part d’escollir el millor projecte innovador i premiar-lo amb una dotació econòmica i sis mesos d’incubació al Parc de Recerca UAB, al final del programa també es triarà el projecte UAB Open Labs. Aquest passarà a la fase de validació i prototipatge a la xarxa d’espais d’innovació oberta del campus de la UAB.

Més informació:
Programa Generació d'Idees

 

 

Notícies relacionades

ClearFarm

La UAB acull la primera trobada del projecte ClearFarm

El Rectorat i la Facultat de Veterinària de la UAB acullen la trobada que donarà el tret de sortida al ClearFarm, un projecte que agrupa 14 entitats de sis països diferents per millorar el benestar dels animals de granges de porcs i vaques lleteres.

Totes les notícies