Enquesta per conèixer l'impacte laboral de la pandèmia de COVID 19

Enquesta COVID Treball

La UAB i l'Institut ISTAS han confeccionat una enquesta epidemiològica per conèixer l'impacte de la pandèmia entre les persones que estaven ocupades el 14 de març, per tal de comprendre els efectes de la crisi i facilitar la recerca de mesures per afrontar-la.

27/04/2020

Des de l'inici de la pandèmia de COVID 19 les condicions de vida i de treball de milions de persones han patit importants afectacions. La por al contagi i a contagiar altres persones, així com la incertesa sobre l'ocupació, el salari o la jornada laboral podrien tenir un impacte negatiu en la salut de les treballadores i dels treballadors, especialment pel que fa a la seva salut mental.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Sindical de Treball Ambient i Salut (ISTAS), han confeccionat una enquesta epidemiològica en línia que pretén conèixer l'impacte de la pandèmia entre les persones que, a data del 14 de març de 2020, estaven ocupades, tant autònomes com assalariades. Entre els destinataris de l'enquesta s'inclouen aquelles persones que posteriorment van ser afectades per un ERTO o van ser acomiadades. D'aquesta manera, els resultats ajudaran a comprendre els efectes de la crisi i a facilitar la recerca de mesures per afrontar-la, per tal de millorar les condicions laborals i la salut dels treballadors i de les treballadores residents a Espanya.

Entre els investigadors principals del projecte figuren diversos del grup Psychosocial risks, Organization of Work and Health (POWAH) de la UAB, entre ells Abert Navarro (Facultat de Medicina) i Clara Llorens (Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia).

El temps necessari per respondre l'enquesta és inferior a deu minuts, i s’hi pot accedir en el següent enllaç:

https://trabajoycovid.uab.cat/

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Treball digne i creixement econòmic
  • Reducció de les desigualtats
 

Notícies relacionades

Totes les notícies