El projecte MENTUPP ofereix assessorament a pimes per millorar la salut mental de les persones treballadores

projecte MENTUPP

El projecte busca pimes del sector TIC interessades en millorar l'ambient laboral i l'estat psicològic dels seus empleats. Les empreses interessades rebran gratuïtament assessorament personalitzat, recursos i eines que ha creat l’equip investigador internacional. 

02/03/2021

La depressió afecta uns vint milions de ciutadans europeus cada any. Es tracta d'una malaltia greu que afecta tots els àmbits de la vida, inclosa la feina. Mentre les petites i mitjanes empreses fan front a pèrdues econòmiques particularment substancials a conseqüència de l'impacte global de la COVID-19, es preveu que la capacitat de promoció i cobertura de la salut mental en les pimes serà encara més limitada en el futur.

Per això, el projecte MENTUPP té l'objectiu de millorar la salut mental a la feina mitjançant el desenvolupament, l'aplicació i l'avaluació d'una intervenció dirigida a les dificultats de salut mental de les pimes dels sectors de la construcció, l'atenció sanitària i les TIC. El projecte, finançat per la UE, compta amb 15 socis internacionals, entre ells l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques amb l’equip del Dr. Benedikt Amann, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

“Actualment estem buscant pimes del sector TIC interessades en participar en un estudi pilot per validar el material i recursos que hem desenvolupat  per aprendre pràctiques per millorar la salut mental de l’entorn laboral”, explica el Dr. Benedikt Amann. En l’estudi, l’equip investigador avaluarà abans i després la situació de l'empresa i el benestar de cada empleat i directiu que hi participin. Concretament, busquen 60 persones d'una o diverses empreses, que dediquin 18 minuts setmanals durant 6 mesos a l’estudi.

El projecte pretén, així, reduir l'estrès i l'esgotament professional en les persones treballadores i ajudar els directius a obtenir més eines per detectar possibles problemes psicològics que puguin patir els seus empleats i que puguin estar afectant el seu rendiment professional. 

Les empreses interessades en participar a l'estudi poden enviar un correu electrònic a: amoreno.centreforum@gmail.com 

 

Més informació: Flyer del projecte MENTUPP