Projecte IKTIMED

Projecte IKTIMED

Increasing Knowledge Transfer and Innovation in the Mediterranean Area
 

Descripció
El principal objectiu del projecte IKTIMED era el d’enfortir la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (pimes) de la regió Mediterrània a través d’un model de col·laboració públic-privat que buscava donar suport a la seva capacitat d’innovació a través de la disseminació de tecnologies i know how innovador.
 
Participants
El projecte estava format per 13 organitzacions de nou països diferents de la regió Mediterrània. El Departament d'Innovació de la Regió Marche d'Itàlia era la coordinadora i la resta del consorci estava format pel Parc de Recerca UAB i l'Institut Andalús de Tecnología, de l'Estat espanyol; Toulon Var Technologies, de França; la Universitat d'Algarve, de Portugal; Temi Zammit Foundation, de Malta; la Universitat de Tecnologia de Xipre; el Parc Científic de Patras, la Cambra de Aetoloakarnania, la Regió Central Macedonia i Materlab, de Grècia; el Parc Científic de la Universitat de Maribor, d'Eslovènia, i la Cambra de Comerç d'Ancona i el Clúster Venecià de Patrimoni Cultural, d'Itàlia. 
 
Activitats
El projecte va permetre realitzar una anàlisi de les diferents regions participants, dels seus recursos especialitzats i de les millors pràctiques de foment de compra pública innovadora per part de les autoritats regionals. També va permetre identificar les entitats i institucions de les diferents regions (pimes, centres de recerca, grans empreses, administració) susceptibles de posar en marxa projectes innovadors en un futur proper.

Període
De l'octubre de 2010 al juny del 2013.

Finançament
El projecte estava finançat amb 1.419.074 euros pel Programa MED de la Unió Europea.