Projecte CITEK

Projecte CITEK

Capitalization Initiative for the Innovation and Internationalization of the MED economic and knowledge system
 

Descripció
L'objectiu principal del projecte era promoure la posada en marxa de sistema d'innovació als països del Mediterrani, implicant l'administració pública, els centres d’investigació, impulsors de la innovació, les associacions i les empreses.  
 
Participants
El projecte estava coordinat pel Departament d'Internacionalització, Turisme, Comerç i Foment de la regió de Marche, Itàlia, i hi participava el Parc de Recerca UAB, la Fundació de Innvación de CECOT de Terrassa, patronal catalana de pimes i autònoms; l'Institute Pedro Nunes de Coimbra, associació portuguesa per a la innovacció i desenvolupament en ciència i tecnologia; l'Agència de Desenvolupament Regional d'Alentejo (Portugal); Oxalis Scop de Meythet, societat cooperativa francesa d'emprenedors; CNA Emilia Romagna de Bolonya, confederació de pimes italiana;  el Comtat de Zadar, Croàcia, i la Universitat de Maribor, Eslovènia.
 
Activitats
Les activitats del projectes es van centrar bàsicament a impulsar l’especialització intel·ligent i les comunitats d’innovació oberta, i a crear eines en xarxa per a la col·laboració interregional.
  • Desenvolupament de l'Observatori de l'Especialització Intel·ligent (Smart Specialization Observatory).
  • Creació d'una plataforma transnacional xarxa d'innovació basada en el coneixement i les eines en línia.
  • Creació d'una comunitat transnacional d'empreses.
  • Exploració i anàlisi de la potencialitats d'internacionalització de la zona d'influència del projecte.
  • Definició d'un manual d'indicadors i criteris de monitorització de l’estratègia d’especialització intel·ligent.
 
Període
Del juliol del 2013 al desembre del 2014.

Paper del Parc
El Parc de Recerca UAB va ser l'encarregat de desenvolupar l'Observatori de l'Especialització Intel·ligent, un mapa que permet veure les fortaleses en R+D+I de les diferents regions del Mediterrani, els seus sectors referents i les tecnologies claus. La finalitat final d'aquesta activitat és impulsar l’especialització intel·ligent i les comunitats d’innovació oberta, tot creant eines en xarxa per a la col·laboració interregional.

Finançament
El projecte està finançat amb 993.085 euros pel Programa MED de la Unió Europea.