Activitats
Divendres, 20 Maig 2022
Dia · Setmana
10:00
Maximitza l'impacte del teu projecte europeu en l'àmbit de les ciències socials i les humanitats
Descripció:
L'objectiu de la sessió és ajudar els investigadors i investigadores de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats a millorar l'enfocament de les seves propostes amb relació a la part d’impacte i innovació.
Durant la jornada s'analitzaran les especificitats d'aquests àmbits oferint eines i consells per adaptar la narrativa pròpia d'aquestes disciplines als requeriments de les convocatòries internacionals, especialment l’Horizon Europe.
D'altra banda, s'oferirà informació de les llicències Creative Commons com una alternativa per protegir el coneixement que es genera durant el projecte. Es presentaran diferents projectes de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats que han tingut èxit presentant-se a instruments i convocatòries orientades a innovació i transferència (Innovation Action, ERC Proof of Concept).
Els idiomes de la sessió seran l'anglès i el català. El termini de les inscripcions és el 16 de maig.
Ubicació: En línia
Data: Divendres 20, Maig de 2022 - 10:00h
Organitzador: Oficina de Projectes Internacionals de la UAB
Dilluns, 23 Maig, 2022
12:00
How to take your technology to market, key points
Descripció:
In this seminar you will learn how to take your technology to market, key points. We will talk about the steps to hit market from R&D, the importance of the market-oriented research approach from the beginning and we will focus on real cases of technology transfer through spin offs. If you are eager to transfer your technology to the market, but you are not sure about how to do it, don't miss this key seminar.
Register here to attend by Zoom
Ubicació: ICMAB-Sala d'Actes Carles Miravitlles i en línia per Zoom
Data: Dilluns 23, Maig de 2022 - 12:00h
Organitzador: ICMAB
15:00
Taller tecnològic: Digitalitzar la Sala de Revistes d'Humanitats (fase 2)
Descripció:
Ja tenim el núvol de punts de la Sala de Revistes! Ara toca la neteja de punts, l'edició de la malla i, si tenim temps, també la texturització i la generació del model. Ho farem amb el programari Cyclone3DR. T'hi apuntes?
Dates: del 23 al 26 de maig
Horari: de 15.00 h a 17.30 h
A càrrec de: Igor Bogdanovic
Nivell: Recomanem tenir coneixements d’obtenció de dades amb escaneig 3D
Activitat gratuïta
Limitat a 6 places, acceptació per estricte ordre d'inscripció
Ubicació: Digital Lab · Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats
Data: Dilluns 23, Maig de 2022 - 15:00h
Data fi: Dijous 26, Maig de 2022 - 17:30h
Organitzador: UAB Open Labs
Dimarts, 24 Maig, 2022
18:00
Conferències: "75 anys de la invenció del transistor. La revolució silenciosa"
Descripció:
Fa 75 anys que es va inventar el transistor als laboratoris Bell de Murray Hill (New Jersey), un petit component microelectrònic que està al centre de la revolució digital. Mòbils, ordinadors, cotxes, rentadores, sondes espacials o proves de diagnòstic contenen milers i milions de transistors al seu interior. A l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) volen celebrar aquesta efemèride com és degut amb una sèrie d’accions de divulgació. La primera d’elles serà un cicle de conferències.
El proper 24 de maig, el director de l’IMB-CNM, Luis Fonseca, oferirà una xerrada sobre la crisi de microxips mundial i donarà algunes claus per a entendre les seves causes i el possible paper de Catalunya en el futur en aquest àmbit. Tindran també al catedràtic de la Universidad Complutense de Madrid i divulgador científic Ignacio Mártil per explicar-ho tot sobre la història del transistor i la seva invenció. Una cita que acabarà amb una copa de cava a l’incomparable marc del claustre de l’Institut d’Estudis Catalans (s. XVII) a Barcelona.
CONFERÈNCIES “75 anys de la invenció del transistor. La revolució silenciosa”:
- 18.00 - 18:30h: Tots els xips grans i petits: la perspectiva catalana en la crisi dels semiconductors, per Luis Fonseca.
- 18:30 - 19:30h: El 75 aniversario del Transistor Bipolar: La invención más importante del siglo XX, per Ignacio Mártil.
L’esdeveniment serà híbrid i es podrà seguir per Youtube: https://youtu.be/6HnQh2Pg_ac
Ubicació: Institut d'Estudis Catalans (Carrer del Carme 47, Barcelona) i per YouTube
Data: Dimarts 24, Maig de 2022 - 18:00h
Data fi: Dimarts 24, Maig de 2022 - 19:30h
Organitzador: Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
Dimecres, 25 Maig, 2022
11:00
Carcinogènesi de micro i nanoplàstics: què sabem i com avançar amb sistemes in vitro
Descripció:
El projecte europeu PLASTICHEAL, coordinat per la UAB, realitzarà un webinar el 25 de maig per discutir sobre els efectes potencials a llarg termini de l'exposició a micro i nanoplàstics (MNPL).
L'activitat se centrarà en els efectes potencials a llarg termini causats sobre la salut humana per l'exposició als MNPL. L'esdeveniment se celebrarà en línia el dimecres 25 de maig d'11 a 13h CEST i les inscripcions estan disponibles en aquest enllaç.
Més informació aquí.
Ubicació: En línia
Data: Dimecres 25, Maig de 2022 - 11:00h
Data fi: Dimecres 25, Maig de 2022 - 13:30h
Organitzador: Projecte PLASTICHEAL
Dijous, 26 Maig, 2022
11:00
Vine a conèixer la recerca i les oportunitats del Centre de Visió per Computador (CVC)
Descripció:
T’interessa la visió per computador? T’agradaria descobrir com es treballa en un centre de recerca de referència en aquest camp? T'agradaria dedicar-te al món de la recerca? Vols saber quines oportunitats de formació i laborals ofereixen? Vine a conèixer el Centre de Visió per Computador (CVC) a la jornada de portes obertes del 26 de maig de 2022!
La sessió està pensada per a què puguis descobrir què és la visió per computador i en quins àmbits s’aplica, conèixer els principals projectes i línies de recerca de la mà dels investigadors i investigadores, i descobrir les oportunitats de formació i laborals (TFGs, pràctiques, màster, programa de doctorat, etc.) Per acabar, es farà una visita a les instal·lacions del centre i es mostraran diferents demostracions tecnològiques interactives.
Horari: un torn al matí (11-12.30h) i un altre a la tarda (15-16.30h). No et va bé cap d'aquests horaris? Contacta amb press@cvc.uab.es amb la teva disponibilitat per si podem organitzar un altre grup.
Ubicació: Computer Vision Center Edifici O · Campus UAB
Data: Dijous 26, Maig de 2022 - 11:00h
Organitzador: CVC