Transferència del Coneixement

Videos

La Fundació s'ha caracteritzat per participar en diversos projectes multimèdia destinats a la conscienciació sobre la MGF, així com a la promoció dels valors tradicionals sense aquesta pràctica.

Iniciació sense mutilació

El documental ens fa entrar en el ritus de pas de nenes a edat adulta fortament arrelat, oferint una alternativa respectuosa amb la cultura: preservar el significat sociocultural de la pràctica, que proporciona identitat ètnica i de gènere, però excloent la fase física.

Iniciació sense mutilació

Un futur sense mutilació

El documental mostra el procés de transferència en cascada i apropiació del coneixement basat en l'evidència científica sobre la pràctica de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a Gàmbia. A través dels testimonis de professionals de la salut, estudiants, tutors/es i líders comunitaris i religiosos (imams, comadrones tradicionals i circumcidadores), empoderats/des de coneixement, contemplem un canvi cap a opinions i actituds orientades a la prevenció, que ens permet veure un futur sense MGF.

Un futur sense mutilació

Cicle vital i supervivència

Com a resultat d'un extens treball etnogràfic a Gàmbia, Senegal i Guinea-Bissau, aquest documental ofereix una anàlisi exhaustiva de les idees i creences de les cultures que viuen a la regió.

Cicle vital i supervivència

Fòrum Internacional MGF

Els dies 19, 20 i 21 de novembre de 2018 es va celebrar el I Fòrum Internacional sobre MGF a Barcelona. Amb el títol “Explorant estratègies i bones pràctiques - D'allò local a allò global” l’acte celebrat al CaixaForum va reunir professionals de la salut, de serveis socials i del dret, responsablesde polítiques públiques, activistes i membres de la comunitat migrant amb origen subsaharià. Al vídeo podreu reviure els moments més interessants d’aquesta trobada que va permetre teixir ponts en
comú per tal de seguir avançant plegades cap a la defensa dels drets humans i els drets sexuals i reproductius.

Fòrum Internacional MGF: explorant estratègies i bones pràctiques

Declaració de Brufut

L'any 2009, la I Conferència Internacional sobre Pràctiques Tradicionals Perjudicials va tenir lloc a Brufut (Gàmbia), reunint a representants del Govern, agències de Nacions Unides, líders religiosos i ONGD. El resultat és una Declaració Pública valenta, que trenca el silenci sobre la Mutilació Genital Femenina (MGF) al país.

Declaración de Brufut

Matar el monstre

Reportatge sobre la Mutilació Genital Femenina publicat a TV3 dis l'espai "30 minuts".

Matar el monstre